Ostalo

Raste smrtnost od opijanja

Objavljeno 30.12.2015.

Vox

Podaci prikupljeni u SAD ukazuju na povećanje učestalosti smrtnih slučajeva prouzročenih pretjeranom konzumacijom alkohola.
Raste smrtnost od opijanja
 

Stručnjaci iz Centara za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) su objavili kako je prošle godine zabilježeno povećanje stope smrti prouzročene pretjeranom konzumacijom alkohola na 8,5 slučajeva na svakih 100000 ljudi.

2006. godine je ova stopa u SAD iznosila 7.

Svekupno je 2014. godine od alkohola u SAD umrlo više od 31000 ljudi.

Brojeći smrtne slučajeve prouzročene vožnjom pod utjecajem alkohola i ubojstvima povezanima s alkoholom, broj smrti povezanih s alkoholom je prošle godine u SAD bio veći od 88000.

Za usporedbu, od unosa heroina i sličnih droga je prošle godine u SAD umrlo 29000 ljudi.

Ranija istraživanja su već ukazala na povećanje učestalosti konzumacije alkohola, posebice kod žena.

Uz to, stručnjaci upozoravaju na dostupnost i relativno niske cijene alkoholnih pića.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(31)
4.7 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.