vijesti

22.04.2014.
Veza kroničnih upala i raka prostate
Prisutnost kroničnih upala je u novom istraživanju američkih znanstvenika povezana s većim rizikom obolijevanja od raka prostate.
22.04.2014.
Geni kontroliraju toleranciju na bol
Rezultati novog istraživanja provedenog u SAD bi mogli objasniti zbog čega neki ljudi lakše podnose bol.
22.04.2014.
Smijeh za bolje pamćenje
Nalazi američkih znanstvenika sugeriraju kako je smijeh povezan s poboljšanjem kratkoročnog pamćenja kod osoba starije životne dobi.
21.04.2014.
Joga pomaže protiv PTSP-a
Istraživanje provedeno uz sudjelovanje 26 žena sugerira kako joga dovodi do reduciranja simptoma posttraumatskog stresnog poremećaja (PTSP).
21.04.2014.
Ekstrovertirane osobe su sretnije
Novo međunarodno istraživanje provedeno među mladim odraslim osobama sugerira kako su ekstrovertirane osobe sretnije od introvertiranih.
21.04.2014.
Važnost iskustva medicinskih sestara
Istraživanje provedeno u SAD sugerira kako je veće radno iskustvo medicinskih sestara usko vezano s kvalitetnijom bolničkom njegom.
21.04.2014.
SAD: Gotovo 10% odraslih ima dijabetes
Nedavno objavljeni podaci za 2010. godinu pokazuju kako 9,3% odraslih osoba u SAD ima dijagnozu dijabetesa.
20.04.2014.
Dekodiran DNK opasne gljivice
Američki znanstvenici s Duke University su sekvencionirali genom gljivice koja svake godine uzrokuje milijune slučajeva upale pluća i meningitisa.
20.04.2014.
Mediteranska prehrana usporava dijabetes
Mediteranska prehrana je povezana sa značajnim usporavanjem progresije dijabetesa tipa 2, objavili su talijanski znanstvenici u časopisu Diabetes Care.
19.04.2014.
Napredak u kloniranju matičnih stanica
Američki znanstvenici su uz pomoć postupka tzv. terapeutskog kloniranja stanica kože odraslih osoba stvorili matične stanice s DNK identičnom onoj kod ispitanika.
Maslina
2,5
umjerena
Grab
2,3
umjerena
Čempresi
2,2
umjerena
Crkvina
2,4
umjerena
Jasen
0,5
niska
Trave
1,5
niska
Hrast
4,2
umjerena
Breza
3,5
umjerena
Borovi
2,6
umjerena
Koprive
3,1
umjerena
Orah
2,1
umjerena
Trave
2,3
umjerena
Hrast
6,5
visoka
Jasen
6,4
visoka
Crkvina
7,3
visoka
Borovi
3,9
umjerena
Maslina
3,8
umjerena
Trave
4,3
umjerena
Maslina
5,9
umjerena
Hrast crnika
2,8
umjerena
Crkvina
3,0
umjerena
Čempresi
1,9
niska
Grab
1,5
niska
Trave
1,1
niska
Trave
6,2
visoka
Hrast
2,3
umjerena
Čempresi
2,2
umjerena
Borovi
2,1
umjerena
Trputac
0,6
niska
Kiselica
0,4
niska
Hrast crnika
6,2
visoka
Maslina
5,6
umjerena
Crkvina
6,4
visoka
Čempresi
4,9
umjerena
Borovi
3,0
umjerena
Trave
3,8
umjerena
Borovi
2,8
umjerena
Trave
6,3
visoka
Hrast
2,3
umjerena
Koprive
1,7
niska
Kiselica
1,0
niska
Breza
0,3
niska

Prehrana po bolestima

Saznajte više o prehrani i namirnicama te njihovom utjecaju na određene bolesti.

Jelovnici po kalorijama

Jelovnici po kalorijama Odaberite odgovarajući jelovnik od 1100 do 2700 kcal

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa: