vijesti

09.03.2014.
Važnost zdrave prehrane u trudnoći
Podaci prikupljeni od 66000 trudnica u Norveškoj pokazuju kako je uravnotežena i zdrava prehrana povezana s manjim rizikom za prerani porod.
09.03.2014.
Slabljenje sluha vodi u depresiju
U novom istraživanju provedenom u SAD je postupno slabljenje sluha povezano s većom učestalošću depresije.
08.03.2014.
Vitamin D i preživljavanje raka dojke
Povišena koncentracija vitamina D u krvi je u novoj studiji povezana s dvostruko većim izgledima za preživljavanje raka dojke.
07.03.2014.
Nova studija o važnosti sna
Podaci američkih znanstvenika ukazuju na veći rizik za buduće poteškoće sa zdravljem kod pretilih adolescenata koji ne spavaju dovoljno.
07.03.2014.
Alzheimerova bolest kao uzrok smrti
Istraživanje provedeno u SAD sugerira kako je Alzheimerova bolest odgovorna za znatno veći broj smrti nego što se ranije vjerovalo.
07.03.2014.
Novo izlječenje od HIV-a?
Čini se da je rana terapija lijekovima za HIV rezultirala izlječenjem još jednog djeteta rođenog s virusom uzročnikom AIDS-a.
06.03.2014.
WHO za reduciranje unosa šećera
Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) preporučuje značajno smanjenje prosječnog dnevnog unosa šećera.
04.03.2014.
Mentalne bolesti i nasilje
Istraživanje provedeno u SAD na North Carolina State University pokazuje kako je trećina mentalno oboljelih osoba bila žrtva nasilja.
04.03.2014.
Pretilost povezana s multiplom sklerozom
Osobe koje su pretile u dobi od 20 godina imaju više nego dvostruko veći rizik obolijevanja od multiple skleroze u budućnosti, objavili su argentinski znanstvenici.
04.03.2014.
Mutacija štiti od dijabetesa tipa 2
Istraživači s Harvarda i MIT-a su identificirali rijetku genetsku mutaciju koja smanjuje rizik obolijevanja od dijabetesa tipa 2.
Grab
2,8
umjerena
Maslina
2,6
umjerena
Čempresi
2,3
umjerena
Crkvina
2,1
umjerena
Jasen
0,6
niska
Trave
0,8
niska
Drveće
Korovi
Hrast
3,1
umjerena
Borovi
2,5
umjerena
Breza
1,6
niska
Koprive
2,3
umjerena
Trave
1,5
niska
Hrast
6,1
visoka
Jasen
4,8
umjerena
Crkvina
6,2
visoka
Čempresi
1,9
niska
Borovi
1,3
niska
Trave
1,1
niska
Crkvina
6,1
visoka
Hrast crnika
3,8
umjerena
Maslina
3,5
umjerena
Grab
3,1
umjerena
Čempresi
2,4
umjerena
Trave
0,8
niska
Trave
6,5
visoka
Hrast
2,5
umjerena
Čempresi
2,4
umjerena
Borovi
2,2
umjerena
Kiselica
0,6
niska
Trputac
0,4
niska
Crkvina
6,2
visoka
Hrast crnika
3,8
umjerena
Hrast
2,6
umjerena
Grab
1,5
niska
Trave
3,0
umjerena
Trave
6,7
visoka
Borovi
2,8
umjerena
Hrast
2,1
umjerena
Koprive
1,0
niska
Breza
0,4
niska
Kiselica
0,4
niska

Prehrana po bolestima

Saznajte više o prehrani i namirnicama te njihovom utjecaju na određene bolesti.

Jelovnici po kalorijama

Jelovnici po kalorijama Odaberite odgovarajući jelovnik od 1100 do 2700 kcal

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa: