Ostalo

Uspješna borba protiv pušenja u SAD

Objavljeno 16.11.2015.

NBC News

U posljednjem desetljeću je udio pušača u populaciji SAD smanjen za gotovo petinu, pokazuju podaci Centara za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC).
Uspješna borba protiv pušenja u SAD
 

Samo prošle godine je udio pušača u SAD smanjen za cijeli postotni bod na 16,8% svih odraslih Amerikanaca.

2005. godine je pušilo 20,5% odraslih u SAD.

Stručnjaci dodaju je stopa učestalosti pušenja najviša kod najslabije obrazovanih Amerikanaca koji su i najslabijeg imovinskog statusa.

Vjeruje se kako su smanjenju udjelu pušača doprinijeli čimbenici poput zabrana pušenja na javnim mjestima, povećanja poreza na cigarete, negativnog stava masovnih medija prema pušenju i javnozdravstvenih kampanja.

Najmanji udio pušača je zabilježen među osobama starijima od 65 godina - samo 8,5%.

Procjenjuje se kako je pušenje povezano s pola milijuna smrti u SAD godišnje, uz troškove od oko 300 milijardi dolara.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(27)
4.5 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.