vijesti

22.01.2015.
Kava i manji rizik za melanom
Redovita konzumacija kave je u istraživanju provedenom na Yaleu povezana s manjim rizikom obolijevanja od malignog melanoma.
22.01.2015.
Potrošnja za zdravstvo u Europi
U polovini zemalja EU su smanjeni izdaci za zdravstvo, dok je u ostalim zemljama uglavnom došlo do stagnacije ovih izdataka, objavila je Europska komisija.
21.01.2015.
Podaci o učestalosti depresije
Podaci prikupljeni u SAD pokazuju kako je depresija prisutna kod 10% osoba starijih od 65 godina i 11% osoba mlađih od 18 godina.
21.01.2015.
Previše sjedenja šteti zdravlju
Dugotrajno sjedenje je u novom istraživanju kanadskih znanstvenika povezano s većim rizikom za bolesti srca, dijabetes i rak.
21.01.2015.
Bakterija smanjuje rizik za multiplu sklerozu?
Žene kod kojih je prisutna bakterija Helicobacter pylori imaju manji rizik obolijevanja od multiple skleroze, objavili su australski znanstvenici.
21.01.2015.
Umjeren unos alkohola koristi srcu
Istraživanje znanstvenika s Harvarda povezuje umjerenu konzumaciju alkohola s do 20% manjim rizikom za zatajenje srca.
20.01.2015.
Krvne grupe i rizik za srce
Osobe s krvnim grupama A, B ili AB imaju veći rizik za bolesti srca nego osobe s krvnom grupom 0, objavili su američki znanstvenici.
20.01.2015.
Matične stanice obnavljaju kosti
Eksperimenti američkih znanstvenika pokazuju kako je matične stanice moguće upotrijebiti za regeneraciju kostiju i hrskavice.
20.01.2015.
U paru do zdravog života
Gubitak suvišnih kilograma, prestanak pušenja i češće vježbanje su do 10 puta izgledniji ako im se pristupa zajedno s partnerom ili bračnim drugom.
19.01.2015.
Prehrana u prevenciji dijabetesa tipa 2
Istraživanje provedeno na Harvardu povezuje zdrave prehrambene navike sa smanjenjem rizika za dijabetes tipa 2.
Hrast crnika
3,5
umjerena
Maslina
2,1
umjerena
Crkvina
2,5
umjerena
Trave
3,3
umjerena
Grab
0,6
niska
Trputac
0,6
niska
Trave
7,0
visoka
Borovi
1,8
niska
Koprive
1,7
niska
Hrast
0,3
niska
Orah
0,1
niska
Hrast
6,8
visoka
Borovi
6,0
visoka
Trave
4,9
umjerena
Crkvina
2,3
umjerena
Jasen
1,3
niska
Čempresi
0,4
niska
Maslina
6,2
visoka
Hrast crnika
2,8
umjerena
Crkvina
3,5
umjerena
Trave
6,1
visoka
Jasen
2,3
umjerena
Borovi
2,1
umjerena
Drveće
Trave
Korovi
Trave
7,3
visoka
Koprive
3,0
umjerena
Borovi
2,2
umjerena
Kiselica
1,0
niska
Hrast
0,6
niska
Trputac
0,8
niska
Maslina
6,2
visoka
Hrast
4,3
umjerena
Crkvina
2,4
umjerena
Trave
3,3
umjerena
Trputac
1,0
niska
Borovi
0,6
niska
Borovi
5,4
umjerena
Trave
7,6
visoka
Koprive
2,5
umjerena
Trputac
1,0
niska
Hrast
0,4
niska

Prehrana po bolestima

Saznajte više o prehrani i namirnicama te njihovom utjecaju na određene bolesti.

Jelovnici po kalorijama

Jelovnici po kalorijama Odaberite odgovarajući jelovnik od 1100 do 2700 kcal

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa: