vijesti

10.06.2012.
Prehrana i rizik za Alzheimerovu bolest
Češća konzumacija hrane koja sadrži omega-3 masne kiseline dovodi do smanjenja prisutnosti proteina snažno povezanog s Alzheimerovom bolešću i gubitkom pamćenja.
10.06.2012.
Voće i povrće olakšava prestanak pušenja
Istraživanje provedeno u SAD na University of Buffalo sugerira kako konzumacija voća i povrća može olakšati prestanak pušenja.
09.06.2012.
Stanice kože transformirane u stanice mozga
Američki znanstvenici s Gladstone Institutes su u laboratorijskim uvjetima "reprogramirali" stanice kože u stanice mozga, objavio je časopis Cell Stem Cell.
08.06.2012.
Veći razmak između slova pomaže disleksičarima
Djeca s disleksijom uspijevaju čitati brže i točnije ako je tekst tiskan s većim razmakom između slova, objavila je skupina talijanskih i francuskih znanstvenika.
08.06.2012.
Krvni test za optimalnu terapiju raka dojke
Znanstvenici s University of Texas su razvili krvni test koji će liječnicima olakšati predviđanje tijeka razvoja bolesti kod oboljelih od raka dojke.
07.06.2012.
Atrijska fibrilacija i rizik za moždani udar
Žene s atrijskom fibrilacijom imaju veći rizik za moždani udar nego muškarci kojima je dijagnosticirana ova nekontrolirana aktivnost atrija vrlo visoke frekvencije.
07.06.2012.
Učinci poskupljenja cigareta
Povećanje poreza na cigarete i njihovo poskupljenje dovode do smanjenja učestalosti pušenja, pokazalo je istraživanje provedeno među trudnicama u SAD.
07.06.2012.
Pozitivan stav povezan s dugovječnošću
Istraživanje provedeno u SAD sugerira kako su pozitivan pogled na život i smisao za humor čimbenici povezani s većim izgledima za duži život.
06.06.2012.
Kontrola tjelesne mase i manji rizik za rak
Umjereni gubitak suvišnih kilograma dovodi do reduciranja uplanih procesa u organizmu koji su povezani s nekim tipovima raka, objavili su američki znanstvenici.
06.06.2012.
Ekstremna tjelovježba šteti zdravlju srca
Novi rezultati objavljeni u stručnom časopisu Mayo Clinic Proceedings ukazuju na rizike koji prate ekstremno dugu i napornu tjelovježbu.
Trave
3,0
umjerena
Čempresi
0,3
niska
Hrast crnika
0,3
niska
Crkvina
0,4
niska
Borovi
0,1
niska
Drveće
Korovi
Koprive
2,8
umjerena
Lipa
1,6
niska
Trave
1,5
niska
Trputac
0,6
niska
Drveće
Korovi
Drveće
Trave
Korovi
Crkvina
6,6
visoka
Trave
6,6
visoka
Hrast
1,3
niska
Loboda
1,1
niska
Maslina
0,6
niska
Trputac
0,8
niska
Crkvina
2,6
umjerena
Trave
3,3
umjerena
Borovi
0,5
niska
Čempresi
0,3
niska
Maslina
0,3
niska
Koprive
6,1
visoka
Trave
7,0
visoka
Lipa
2,2
umjerena
Pitomi kesten
1,0
niska
Trputac
0,8
niska
Kiselica
0,4
niska
Crkvina
3,8
umjerena
Trave
4,1
umjerena
Pitomi kesten
1,3
niska
Hrast
0,6
niska
Maslina
0,4
niska
Koprive
4,9
umjerena
Trave
6,7
visoka
Pitomi kesten
2,8
umjerena
Trputac
2,2
umjerena
Lipa
0,4
niska

Prehrana po bolestima

Saznajte više o prehrani i namirnicama te njihovom utjecaju na određene bolesti.

Jelovnici po kalorijama

Jelovnici po kalorijama Odaberite odgovarajući jelovnik od 1100 do 2700 kcal

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa: