vijesti

06.08.2013.
Dojenje u prevenciji Alzheimerove bolesti
Žene koje su dojile imaju manji rizik obolijevanja od Alzheimerove bolesti, sugerira studija britanskih znanstvenika s University of Cambridge.
06.08.2013.
Zaslađeni sokovi i dječja pretilost
Petogodišnja djeca koja svakodnevno piju zaslađene sokove imaju veći rizik za pretilost, piše znanstveni časopis Pediatrics.
05.08.2013.
Studija potvrđuje važnost dojenja
Podaci UNICEF-a pokazuju kako djeca koja su bila dojena u roku od sat vremena nakon poroda imaju 22% manji rizik za smrt.
05.08.2013.
Geni utječu na osjet mirisa
Genetske razlike mogu objasniti zbog čega je sposobnost osjeta nekih mirisa izrazito individualizirana, tvrde novozelandski znanstvenici.
05.08.2013.
Veza prehrane i proizvodnje inzulina
Podaci američkih znanstvenika sugeriraju kako hrana bogata omega-3 masnim kiselinama može pomoći u održavanju proizvodnje inzulina kod osoba s dijabetesom tipa 1.
04.08.2013.
Anemija povećava rizik za demenciju
Osobe kojima je dijagnosticirana anemija imaju 41% veći rizik za razvoj demencije, objavio je znanstveni časopis Neurology.
04.08.2013.
Prehrana utječe na rak prostate
Istraživanje znanstvenika s University of California pokazuje kako zdrava prehrana može smanjiti rizik za razvoj agresivnih tumora prostate.
03.08.2013.
Voda za uspješniju dijetu
Pijenje veće količine vode osobama na dijeti olakšava smanjenje tjelesne mase, objavili su njemački znanstvenici.
02.08.2013.
Studija povezuje mobitele i rak
Istraživanje izraelskih znanstvenika sugerira kako česta uporaba mobilnih telefona može biti povezana s većim rizikom obolijevanja od raka.
31.07.2013.
Novi zubi iz urina
Kineski znanstvenici su u laboratoriju proizveli rudimentarne zube uz pomoć matičnih stanica podrijetlom iz urina.
Hrast crnika
2,3
umjerena
Maslina
2,1
umjerena
Trave
3,6
umjerena
Crkvina
1,7
niska
Trputac
0,6
niska
Čempresi
0,4
niska
Trave
4,6
umjerena
Koprive
1,1
niska
Lipa
0,4
niska
Breza
0,3
niska
Maslina
4,9
umjerena
Hrast
3,0
umjerena
Crkvina
3,5
umjerena
Borovi
2,3
umjerena
Trave
5,1
umjerena
Trputac
1,1
niska
Maslina
4,4
umjerena
Hrast crnika
3,4
umjerena
Crkvina
4,4
umjerena
Trave
4,9
umjerena
Drveće
Trave
Korovi
Trave
6,4
visoka
Borovi
2,1
umjerena
Koprive
1,7
niska
Kiselica
0,8
niska
Trputac
0,6
niska
Maslina
6,1
visoka
Hrast
2,6
umjerena
Crkvina
2,9
umjerena
Trave
4,3
umjerena
Trputac
1,3
niska
Borovi
0,8
niska
Borovi
2,4
umjerena
Trave
4,6
umjerena
Trputac
0,8
niska
Koprive
0,4
niska

Prehrana po bolestima

Saznajte više o prehrani i namirnicama te njihovom utjecaju na određene bolesti.

Jelovnici po kalorijama

Jelovnici po kalorijama Odaberite odgovarajući jelovnik od 1100 do 2700 kcal

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa: