vijesti

24.08.2011.
Gen povezuje tri oblika raka
Časopis Science je objavio rezultate novog istraživanja po kojima je gen STAG2 povezan s karcinomima kože, kostiju i mozga.
24.08.2011.
Strudija o uzrocima amiotrofične lateralne skleroze (ALS)
Američki znanstvenici su otkrili kako je raspad staničnog sustava recikliranja proteina odgovoran za razvoj ALS-a (Lou Gehrigove bolesti).
23.08.2011.
Psi mogu otkriti rak pluća
European Respiratory Journal je objavio rezultate studije njemačkih znanstvenika po kojima psi mogu pouzdano otkrivati rak pluća.
23.08.2011.
Identificirana nova antitijela za HIV
Američki znanstvenici iz Scripps Research Institute su identificirali antitijela ljudskog imunološkog sustava koja su učinkovita protiv velikog broja mutacija HIV-a.
22.08.2011.
Zdrave navike za duži i zdraviji život
American Journal of Public Health je objavio kako samo 4 zdrave životne navike mogu znatno produžiti život i smanjiti rizik za razvoj kroničnih bolesti.
22.08.2011.
Uzimanje vitamina smanjuje rizik za prerani porod
Žene koje redovito uzimaju multivitamine u vrijeme začeća imaju manje izglede da će prerano roditi, sugerira istraživanje provedeno u Danskoj.
22.08.2011.
Brak smanjuje rizik za raniju smrt
Nova studija ukazuje na veći rizik za raniju smrt kod osoba koje nemaju partnera, piše Journal of Epidemiology.
19.08.2011.
Kofein protiv raka kože?
Apliciranje kofeina na kožu prilikom izlaganju suncu može pružiti zaštitu od raka kože, sugerira istraživanje američkih znanstvenika provedeno na životinjama.
19.08.2011.
Istraživanje o širenju raka
Britanski znanstvenici iz Institute of Cancer Research su otkrili na koji se način stanice karcinoma uspijevaju probiti iz tumora i proširiti organizmom.
19.08.2011.
Povezanost masne hrane i dijabetesa tipa 2
Američki znanstvenici su otkrili kako hrana s visokim udjelom masti može potaknuti dijabetes tipa 2, objavio je časopis Nature Medicine.
Hrast crnika
2,3
umjerena
Maslina
0,6
niska
Čempresi
0,4
niska
Crkvina
0,6
niska
Trave
0,4
niska
Trave
3,8
umjerena
Koprive
1,3
niska
Borovi
0,8
niska
Pitomi kesten
0,6
niska
Vrba
0,6
niska
Čempresi
0,5
niska
Hrast
8,6
visoka
Maslina
6,4
visoka
Borovi
5,7
umjerena
Trave
7,0
visoka
Crkvina
2,4
umjerena
Maslina
7,5
visoka
Crkvina
6,3
visoka
Hrast crnika
4,0
umjerena
Trave
6,8
visoka
Borovi
1,4
niska
Trputac
1,7
niska
Trave
7,6
visoka
Koprive
3,2
umjerena
Borovi
1,1
niska
Kiselica
1,1
niska
Trputac
0,6
niska
Maslina
6,0
visoka
Hrast crnika
2,8
umjerena
Crkvina
3,0
umjerena
Trave
2,3
umjerena
Borovi
0,6
niska
Trputac
0,4
niska
Trave
6,6
visoka
Borovi
1,4
niska
Koprive
1,5
niska
Trputac
1,1
niska
Čempresi
0,5
niska

Prehrana po bolestima

Saznajte više o prehrani i namirnicama te njihovom utjecaju na određene bolesti.

Jelovnici po kalorijama

Jelovnici po kalorijama Odaberite odgovarajući jelovnik od 1100 do 2700 kcal

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa: