vijesti

08.03.2013.
Studija upozorava na mesne prerađevine
Česta konzumacija šunke, kobasice, slanine i drugih mesnih prerađevina je povezana s većim rizikom za preranu smrt, piše stručni časopis BMC Medicine.
07.03.2013.
Kemikalija iz plastike povezana s astmom
Istraživanje provedeno na Columbia University u New Yorku sugerira kako je izloženost bisfenolu A (BPA) povezana s većim rizikom za pojavu astme kod djece.
07.03.2013.
Uređaj za dijagnozu moždanog udara
Američki znanstvenici su razvili uređaj koji praćenjem pokreta očiju omogućuje dijagnozu moždanog udara, objavio je stručni časopis Stroke.
06.03.2013.
HIV povezan sa srčanim udarom
Osobe koje žive s HIV-om imaju prosječno 48% veći rizik za srčani udar, pokazuju rezultati istraživanja provedenog u SAD na University of Pittsburgh.
06.03.2013.
Povećanje stopala u trudnoći
Nova studija američkih znanstvenika s University of Iowa sugerira kako 60-70% žena nakon trudnoće ima trajno duža i šira stopala.
06.03.2013.
Važnost ranog usvajanja zdravih navika
Osobe koje su u djetinjstvu usvojile zdrave navike glede prehrane i tjelesne aktivnosti imaju manji rizik za bolesti srca, objavili su američki znanstvenici.
04.03.2013.
Vlakna u prehrani za zdravo srce
Prehrana s visokim udjelom vlakana je povezana sa smanjenjem koncentracije LDL kolesterola u krvi i poboljšanjem stanja kardiovaskularnog sustava.
04.03.2013.
PTSP nakon dijagnoze raka dojke
Gotovo četvrtina žena kojima je dijagnosticiran rak dojke ima simptome posttraumatskog stresnog poremećaja, utvrdili su znanstvenici s Columbia University u New Yorku.
04.03.2013.
Reakcija imunološkog sustava i TBC
Neke bakterije, uključujući uzročnika tuberkuloze, imaju veće izglede da će uspjeti inficirati organizam zbog pogrešne reakcije imunološkog sustava.
04.03.2013.
Previše sjedenja povezano s dijabetesom
Novo istraživanje britanskih znanstvenika sugerira kako osobe koje više vremena provode sjedeći imaju veći rizik obolijevanja od dijabetesa tipa 2.
Drveće
Trave
Korovi
Hrast crnika
3,5
umjerena
Maslina
2,1
umjerena
Crkvina
2,5
umjerena
Trave
3,3
umjerena
Grab
0,6
niska
Trputac
0,6
niska
Drveće
Trave
Korovi
Drveće
Trave
Korovi
Drveće
Korovi
Trave
3,8
umjerena
Borovi
0,9
niska
Koprive
1,0
niska
Hrast
0,3
niska
Trputac
0,2
niska
Drveće
Trave
Korovi
Drveće
Trave
Korovi
Hrast
6,2
visoka
Borovi
5,7
umjerena
Crkvina
2,1
umjerena
Jasen
0,3
niska
Čempresi
0,3
niska
Trave
0,8
niska
Drveće
Trave
Korovi
Drveće
Trave
Korovi
Maslina
3,0
umjerena
Hrast crnika
2,1
umjerena
Crkvina
2,1
umjerena
Trave
2,8
umjerena
Borovi
0,9
niska
Drveće
Trave
Korovi
Drveće
Korovi
Trave
7,6
visoka
Borovi
2,8
umjerena
Koprive
2,2
umjerena
Trputac
1,1
niska
Kiselica
1,0
niska
Hrast
0,5
niska
Maslina
6,4
visoka
Hrast
2,6
umjerena
Crkvina
2,3
umjerena
Trave
4,1
umjerena
Borovi
0,6
niska
Trputac
0,6
niska
Borovi
5,5
umjerena
Trave
7,3
visoka
Koprive
2,6
umjerena
Trputac
1,0
niska
Hrast
0,4
niska

Prehrana po bolestima

Saznajte više o prehrani i namirnicama te njihovom utjecaju na određene bolesti.

Jelovnici po kalorijama

Jelovnici po kalorijama Odaberite odgovarajući jelovnik od 1100 do 2700 kcal

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa: