vijesti

22.11.2010.
Povezanost pretilosti i osjeta mirisa
Osobe s viškom kilograma imaju znatno razvijeniji osjet mirisa, sugerira istraživanje britanskih znanstvenika s University of Portsmouth.
21.11.2010.
Sok od nara pomaže pacijentima na dijalizi
Istraživanje provedeno u Izraelu je pokazalo kako je redovita konzumacija soka od nara kod pacijenata na dijalizi povezana s manjim rizikom za infekcije.
21.11.2010.
Nestašica hrane pogađa više od milijarde ljudi
Globalni indeks gladi pokazuje kako je glad prošle godine bila alarmantno učestala u 29 zemalja, te da je neuhranjeno više od milijarde ljudi.
20.11.2010.
PTSP povećava rizik za preuranjenu smrt
Ratni veterani pogođeni posttraumatskim stresnim poremaćajem (PTSP) imaju 2,4 puta veći rizik za smrt od bilo kojeg uzroka u odnosu na veterane bez PTSP-a.
19.11.2010.
Prehrana bogata povrćem smanjuje rizik za frakture kostiju
Osobe starije dobi koje konzumiraju veće količine povrća imaju manji rizik za frakture kostiju, objavio je American Journal of Clinical Nutrition.
19.11.2010.
Hong Kong: Povratak ptičje gripe
U Hong Kongu je kod 59-godišnje pacijentice po prvi put u 7 godina potvrđen slučaj ptičje gripe kod ljudi.
18.11.2010.
Žalost povećava rizik za srce
Kod osoba koje su pretrpjele gubitak voljene osobe može doći do promjena srčanog ritma koje povećavaju rizik za ozbiljnije poteškoće sa zdravljem srca.
18.11.2010.
Češnjakom protiv visokog tlaka
Novo istraživanje provedeno u Australiji je pokazalo kako su lijekovi za snižavanje krvnog tlaka učinkovitiji ako se koriste u kombinaciji s češnjakom.
18.11.2010.
Novi pristup tretiranju posljedica srčanog udara
Matične stanice izdvojene iz masnog tkiva oko struka mogu popraviti funkciju srca kod pacijenata koji su doživjeli srčani udar, objavili su nizozemski znanstvenici.
17.11.2010.
Pasivno pušenje povezano s gubitkom sluha
Osobe izložene pasivnom pušenju imaju veći rizik za gubitak sluha, tvrde američki znanstvenici s University of Miami i Florida International University.
Drveće
Trave
Korovi
Čempresi
6,0
visoka
Grab
2,3
umjerena
Crkvina
2,4
umjerena
Hrast
1,8
niska
Borovi
1,3
niska
Trave
1,1
niska
Drveće
Korovi
Drveće
Trave
Korovi
Hrast
6,1
visoka
Breza
5,1
umjerena
Orah
2,6
umjerena
Koprive
3,7
umjerena
Platana
2,5
umjerena
Trave
0,4
niska
Drveće
Trave
Korovi
Drveće
Trave
Korovi
Jasen
6,4
visoka
Hrast
6,3
visoka
Borovi
6,0
visoka
Crkvina
6,4
visoka
Grab
2,9
umjerena
Trave
2,5
umjerena
Drveće
Trave
Korovi
Drveće
Korovi
Čempresi
6,5
visoka
Crkvina
8,0
visoka
Grab
6,0
visoka
Hrast crnika
3,8
umjerena
Jasen
2,3
umjerena
Trave
2,3
umjerena
Drveće
Trave
Korovi
Hrast
2,2
umjerena
Borovi
1,3
niska
Trave
2,3
umjerena
Platana
0,6
niska
Orah
0,5
niska
Kiselica
0,6
niska
Koprive
6,5
visoka
Grab
2,6
umjerena
Čempresi
1,0
niska
Jasen
0,9
niska
Platana
0,8
niska
Trave
1,5
niska
Borovi
4,9
umjerena
Hrast
3,6
umjerena
Breza
2,1
umjerena
Koprive
1,3
niska
Trave
1,1
niska

Prehrana po bolestima

Saznajte više o prehrani i namirnicama te njihovom utjecaju na određene bolesti.

Jelovnici po kalorijama

Jelovnici po kalorijama Odaberite odgovarajući jelovnik od 1100 do 2700 kcal

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa: