vijesti

28.02.2012.
Agrumi i manji rizik za moždani udar
Redovita konzumacija agruma poput naranči ili grejpfruta je povezana s manjim rizikom za ishemijski moždani udar prouzročen krvnim ugruškom.
28.02.2012.
Dob dana je povezana s iznenadnom srčanom smrti
Podaci američkih znanstvenika objavljeni u časopisu Nature sugeriraju kako je rizik za iznenadnu srčanu smrt najveći ujutro i navečer.
27.02.2012.
Moguća veza migrena kod majki i kolika kod dojenčadi
Kolike su 2,5 puta češće kod dojenčadi čije majke imaju migrene, objavili su istraživači s University of California.
27.02.2012.
Studija povezuje trajanje sna i uspjeh u školi
Podaci američkih znanstvenika s Brigham Young University sugeriraju kako su u školi uspješniji tinejdžeri koji spavaju prosječno 7 sati nego oni koji spavaju prosječno 9 sati.
27.02.2012.
Još jedna mutacija gena povezana s rakom dojke
U istraživanju provedenom u SAD na University of Pennsylvania je identificirana nova mutacija gena povezana s obolijevanjem od raka dojke.
24.02.2012.
Konzumacija alkohola u filmovima utječe na tinejdžere
Gledanje filmova u kojima se prikazuje pijenje alkohola kod tinejdžera može udvostručiti izglede da će i sami konzumirati alkoholna pića.
24.02.2012.
Inačica gena može povećati rizik za pretilost
Istraživanje japanskih znanstvenika sa sveučilišta u Kyotu sugerira kako je genetska mutacija nazvana GPR120 povezana s većim izgledima za nakupljanje suvišnih kilograma.
23.02.2012.
Obećavajuća testiranja lijeka za rak gušterače
Eksperimenti provedeni na miševima ukazuju na veliki potencijal novog lijeka za rak gušterače, objavili su britanski znanstvenici iz Cancer Research UK.
23.02.2012.
Brzina hoda u predviđanju rizika za demenciju
Istraživanje provedeno u SAD ukazuje na povezanost manje brzine kojom neka osoba hoda i većih izgleda za kasniji razvoj demencije.
22.02.2012.
Tjelovježba jača kosti
Tjelovježba u mladoj odrasloj dobi je povezana s povećanjem gustoće kostiju, objavili su švedski znanstvenici sa sveučilišta u Goeteborgu.
Hrast crnika
4,0
umjerena
Crkvina
4,6
umjerena
Maslina
2,2
umjerena
Grab
0,6
niska
Trputac
0,6
niska
Trave
0,8
niska
Borovi
0,3
niska
Trave
0,8
niska
Orah
0,1
niska
Koprive
0,2
niska
Hrast
6,4
visoka
Borovi
6,1
visoka
Trave
2,8
umjerena
Jasen
0,6
niska
Crkvina
0,8
niska
Čempresi
0,5
niska
Maslina
6,4
visoka
Crkvina
6,0
visoka
Hrast crnika
3,4
umjerena
Trave
5,6
umjerena
Grab
1,8
niska
Trave
7,3
visoka
Borovi
3,8
umjerena
Koprive
2,2
umjerena
Hrast
1,3
niska
Trputac
0,6
niska
Kiselica
0,4
niska
Hrast
5,3
umjerena
Maslina
4,1
umjerena
Crkvina
2,6
umjerena
Borovi
1,8
niska
Jasen
1,6
niska
Trave
3,6
umjerena
Trave
7,1
visoka
Koprive
2,2
umjerena
Borovi
1,4
niska
Hrast
1,0
niska
Trputac
0,6
niska

Prehrana po bolestima

Saznajte više o prehrani i namirnicama te njihovom utjecaju na određene bolesti.

Jelovnici po kalorijama

Jelovnici po kalorijama Odaberite odgovarajući jelovnik od 1100 do 2700 kcal

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa: