vijesti

06.12.2011.
Pretilost pogoršava prognozu za oboljele od raka debelog crijeva
Istraživanje provedeno u SAD je pokazalo kako pretile osobe oboljele od raka debelog crijeva imaju smanjene izglede za preživljavanje.
06.12.2011.
Voće i povrće smanjuje rizik za moždani udar
Prehrana koja obiluje antioksidansima iz voća i povrća može dovesti do smanjenja rizika za moždani udar, pokazuju podaci prikupljeni od oko 36700 žena.
05.12.2011.
Geni mogu otežati prestanak pušenja
Istraživanje američkih znanstvenika s University of Colorado sugerira kako geni mogu imati veliki utjecaj na izglede za prestanak pušenja.
05.12.2011.
Boja tanjura utječe na apetit
Journal of Consumer Research je objavio rezultate nove studije po kojima je boja tanjura presudna za količinu konzumirane hrane.
03.12.2011.
Manjak vitamina D povezan s većim rizikom za smrt
Osobe sa smanjenom koncentracijom vitamina D u krvi imaju dvostruko veći rizik za smrt od bilo kojeg uzroka, objavili su američki znanstvenici.
30.11.2011.
Autoimune bolesti i veći rizik za plućnu emboliju
Pacijenti hospitalizirani zbog autoimunih bolesti poput reumatoidnog artritisa ili Crohnove bolesti imaju veći rizik za plućnu emboliju, objavio je časopis The Lancet.
29.11.2011.
Tjelovježba pomaže osobama s fibromijalgijom
Redovita tjelovježba je povezana s ublažavanjem bolova i popravljanjem pamćenja kod osoba s fibromijalgijom, utvrdili su američki znanstvenici s Georgetown University.
29.11.2011.
Studija ukazuje na veliku učestalost poteškoća sa sluhom
Gotovo petina Amerikanaca starijih od 12 godina ima poteškoće sa sluhom koje su toliko izražene da im otežavaju svakodnevnu komunikaciju.
29.11.2011.
Prehrana smanjuje rizik za zdravlje srca kod tinejdžera
Visoki udio hrane bogate vlaknima u prehrani tinejdžera je povezan sa smanjenom prisutnošću faktora rizika za bolesti srca, objavili su američki znanstvenici.
28.11.2011.
I preveliki i premali unos soli opasni za srce
Istraživanje kanadskih znanstvenika s McMaster University sugerira kako su i preveliki i premali unos soli povezani s većim rizikom za hospitalizaciju i smrt od bolesti kardiovaskularnog sustava.
Drveće
Korovi
Hrast crnika
4,0
umjerena
Crkvina
4,6
umjerena
Maslina
2,2
umjerena
Grab
0,6
niska
Trputac
0,6
niska
Trave
0,8
niska
Drveće
Trave
Korovi
Drveće
Korovi
Borovi
0,3
niska
Trave
0,8
niska
Orah
0,1
niska
Koprive
0,2
niska
Drveće
Trave
Korovi
Drveće
Trave
Korovi
Hrast
6,4
visoka
Borovi
6,1
visoka
Trave
2,8
umjerena
Jasen
0,6
niska
Crkvina
0,8
niska
Čempresi
0,5
niska
Drveće
Trave
Korovi
Drveće
Trave
Korovi
Maslina
6,4
visoka
Crkvina
6,0
visoka
Hrast crnika
3,4
umjerena
Trave
5,6
umjerena
Grab
1,8
niska
Drveće
Trave
Korovi
Drveće
Trave
Korovi
Trave
7,3
visoka
Borovi
3,8
umjerena
Koprive
2,2
umjerena
Hrast
1,3
niska
Trputac
0,6
niska
Kiselica
0,4
niska
Hrast
5,3
umjerena
Maslina
4,1
umjerena
Crkvina
2,6
umjerena
Borovi
1,8
niska
Jasen
1,6
niska
Trave
3,6
umjerena
Trave
7,1
visoka
Koprive
2,2
umjerena
Borovi
1,4
niska
Hrast
1,0
niska
Trputac
0,6
niska

Prehrana po bolestima

Saznajte više o prehrani i namirnicama te njihovom utjecaju na određene bolesti.

Jelovnici po kalorijama

Jelovnici po kalorijama Odaberite odgovarajući jelovnik od 1100 do 2700 kcal

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa: