vijesti

10.03.2010.
Proteini predviđaju širenje raka debelog crijeva
Kineski znanstvenici su identificirali dva proteina koji mogu poslužiti kao biomarkeri za predviđanje širenja raka debelog crijeva.
10.03.2010.
Povezanost Parkinsonove bolesti i melanoma
Osobe oboljele od Parkinsonove bolesti imaju veći rizik za obolijevanje od najsmrtonosnijeg oblika raka kože, potvrdila je nova studija američkih znanstvenika s University of Nebraska.
09.03.2010.
Vitamin D ključan za funkciju imunološkog sustava
Istraživanje danskih znanstvenika je pokazalo kako vitamin D ima presudnu ulogu u aktivaciji obrambenog sustava organizma te da je njegovo pomanjkanje povezano sa slabijom reakcijom na infekcije.
09.03.2010.
Nova primjena nanotehnologije u liječenju raka
Američki znanstvenici s Rice University su uz pomoć lasera stvorili "nanomjehure" koje je moguće upotrijebiti za uništenje stanica karcinoma.
09.03.2010.
Prehrana i izgledi za preživljavanje raka jajnika
Zdrave prehrambene navike su povezane s dužim trajanjem života žena kojima je dijagnosticiran rak jajnika, objavili su američki znanstvenici s University of Illinois.
08.03.2010.
Prehrana u prevenciji raka dojke
Prehrana s visokim udjelom povrća, voća i soje može za 30% smanjiti rizik obolijevanja od raka dojke, objavili su američki znanstvenici s Colorado State University.
08.03.2010.
Dnevni san povećava rizik za dijabetes tipa 2
Odrasle osobe koje običavaju odspavati najmanje jedan sat tijekom dana imaju veći rizik za dijabetes tipa 2, objavio je stručni časopis Sleep.
08.03.2010.
Rizik za nogometne navijače
Istraživanje švedskih znanstvenika je pokazalo kako mnogi stadioni u Europi nemaju odgovarajuću opremu niti konkretne planove za spašavanje života navijača koji su doživjeli srčani udar.
08.03.2010.
Nova tehnika u tretiranju raka dojke
Zamrzavanjem tumora je moguće zaustaviti širenje raka dojke, sugerira istraživanje američkih znanstvenika provedeno na životinjama.
07.03.2010.
Još jedna studija o kavi i dijabetesu
Konzumacija kave može smanjiti rizik za dijabetes, ali je njezin pozitivan učinak najizraženiji ako se kombinira s podnevnim obrokom, objavili su brazilski znanstvenici sa sveučilišta u Sao Paulu.
Trave
Korovi
Crkvina
0,4
niska
Trave
0,8
niska
Trave
Korovi
Trave
Korovi
Drveće
Trave
Korovi
Drveće
Korovi
Koprive
2,5
umjerena
Ambrozija
1,0
niska
Trave
1,1
niska
Drveće
Trave
Korovi
Drveće
Trave
Korovi
Crkvina
3,6
umjerena
Trave
1,9
niska
Trputac
0,2
niska
Borovi
0,1
niska
Ambrozija
0,2
niska
Pitomi kesten
0,1
niska
Trave
Korovi
Crkvina
1,5
niska
Trputac
0,4
niska
Trave
0,8
niska
Korovi
Koprive
6,6
visoka
Ambrozija
1,5
niska
Trputac
1,0
niska
Trave
1,9
niska
Loboda
0,2
niska
Kiselica
0,2
niska
Crkvina
2,5
umjerena
Trave
0,8
niska
Trputac
0,2
niska
Koprive
6,1
visoka
Trputac
1,3
niska
Trave
1,1
niska
Ambrozija
0,2
niska
Loboda
0,2
niska

Prehrana po bolestima

Saznajte više o prehrani i namirnicama te njihovom utjecaju na određene bolesti.

Jelovnici po kalorijama

Jelovnici po kalorijama Odaberite odgovarajući jelovnik od 1100 do 2700 kcal

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa: