vijesti

15.02.2011.
Antioksidansi štite od Parkinsonove bolesti
Česta konzumacija hrane koja obiluje antioksidansima flavonoidima, posebice bobičastog voća, može smanjiti rizik za razvoj Parkinsonove bolesti, objavili su znanstvenici s Harvarda.
15.02.2011.
Stupanj obrazovanja i prihodi povezani s pretilošću
Pretilost je češća kod osoba nižeg stupnja obrazovanja i manjih prihoda, pokazalo je istraživanje provedeno u SAD na University of Illinois.
14.02.2011.
Marihuana negativno utječe na seksualnu funkciju muškaraca
Istraživanje znanstvenika s kanadskog University of Ottawa i sveučilišta u Kairu sugerira kako konzumacija marihuane može kod muškaraca dovesti do seksualne disfunkcije.
14.02.2011.
Pozitivan učinak tjelovježbe na pretilu djecu
Kada pretila djece počnu redovito vježbati dolazi do poboljšanja njihovih rezultata na testovima različitih kognitivnih sposobnosti.
14.02.2011.
Sol u prehrani i rizik za moždani udar
Istraživanje provedeno u SAD na University of Miami je potvrdilo povezanost količine konzumirane soli i rizika za moždani udar.
14.02.2011.
Pasivno pušenje povezano s oštećenjima tkiva vrata maternice
Istraživanje znanstvenika s University of California ukazuje na 70% veći rizik za oštećenja tkiva vrata maternice kod žena izloženih pasivnom pušenju.
13.02.2011.
Alkohol uzrokuje gotovo 4% smrtnih slučajeva u svijetu
Podaci Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) pokazuju i kako je alkohol odgovoran za više smrti nego AIDS, tuberkuloza ili nasilje.
13.02.2011.
SAD: Bolnice sve rjeđe zapošljavaju pušače
Sve veći broj bolnica i drugih zdravstvenih ustanova u SAD odbija zaposliti pušače jer žele povećati produktivnost i smanjiti troškove za zdravstveno osiguranje.
12.02.2011.
Stručnjaci podupiru korištenje skijaške kacige
Kacige bi trebale postati obvezan dio opreme skijaša i boardera, objavili su austrijski znanstvenici sa sveučilišta u Innsbrucku.
11.02.2011.
Jaja sadrže manje kolesterola nego što se mislilo
Istraživanje provedeno u SAD pokazuje kako jaja sadrže 14% manje kolesterola i 64% više vitamina D nego što se dosad vjerovalo.
Crkvina
1,7
niska
Trave
3,0
umjerena
Kiselica
0,2
niska
Pitomi kesten
0,1
niska
Koprive
1,0
niska
Trave
1,5
niska
Trputac
0,4
niska
Lipa
0,1
niska
Crkvina
1,7
niska
Pitomi kesten
0,5
niska
Trave
1,1
niska
Lipa
0,4
niska
Borovi
0,3
niska
Trputac
0,4
niska
Drveće
Korovi
Crkvina
1,1
niska
Trave
1,5
niska
Trputac
0,4
niska
Pitomi kesten
0,3
niska
Drveće
Korovi
Drveće
Korovi
Koprive
4,1
umjerena
Trave
3,0
umjerena
Trputac
0,8
niska
Ambrozija
0,6
niska
Koprive
1,5
niska
Trave
1,9
niska
Borovi
0,3
niska
Pitomi kesten
0,3
niska
Trputac
0,2
niska
Koprive
2,7
umjerena
Trputac
1,7
niska
Čempresi
0,5
niska
Trave
1,1
niska
Pitomi kesten
0,3
niska

Prehrana po bolestima

Saznajte više o prehrani i namirnicama te njihovom utjecaju na određene bolesti.

Jelovnici po kalorijama

Jelovnici po kalorijama Odaberite odgovarajući jelovnik od 1100 do 2700 kcal

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa: