vijesti

17.11.2010.
Prometne nesreće prouzročene uzimanjem lijekova
Francuski znanstvenici s Universite Victor-Segalen u Bordeauxu su objavili kako je 3% prometnih nesreća u toj zemlji prouzročeno djelovanjem lijekova na recept.
15.11.2010.
Konzumacija soje smanjuje rizik za rak dojke
Žene koje češće konzumiraju soju imaju manje izglede za obolijevanje od raka dojke, pokazalo je istraživanje američkih znanstvenika s University of Buffalo.
15.11.2010.
Šokantno povećanje broja slučajeva rahitisa u Engleskoj
Više od 20% djece uključene u istraživanje provedeno na Southampton University je imalo znakove prisutnosti rahitisa.
15.11.2010.
Stručnjaci o mjerama za suzbijanje pretilosti
Stručnjaci iz Svjetske zdravstvene organizacija (WHO) su predložili niz koraka namijenjenih smanjenju broja pretilih osoba u svijetu.
15.11.2010.
Studija povezuje astmu i rizik za rak pluća
Američki znanstvenici s University of Missouri vjeruju da su utvrdili povezanost između prisutnosti astme i većeg rizika za rak pluća.
12.11.2010.
Omega-3 masne kiseline štite zubno meso
Osobe koje unose veće količine omega-3 masnih kiselina mogu imati manji rizik za razvoj bolesti zubnog mesa, pokazalo je istraživanje provedeno u Harvardu.
11.11.2010.
Pretili tinejdžeri najčešće ostaju pretili i u odrasloj dobi
Istraživanje provedeno u SAD na University of North Carolina sugerira kako pretili tinejdžeri imaju 16 puta veće izglede da će biti ekstremno pretili i nakon što odrastu.
10.11.2010.
Osobe sa srčanim udarom oklijevaju tražiti pomoć liječnika
Mnoge osobe pogođene srčanim udarom odgađaju odlazak u bolnicu, pokazalo je istraživanje objavljeno u časopisu Archives of Internal Medicine.
10.11.2010.
Novo istraživanje o cijepljenju protiv gripe
Unatoč tome što svake godine petina populacije SAD oboli od gripe, samo 37% ispitanika se namjerava cijepiti.
10.11.2010.
Ljubitelji čokolade imaju manje poteškoća sa zdravljem srca
10-godišnje istraživanje provedeno među 1216 žena starije životne dobi je pokazalo kako je češća konzumacija čokolade povezana s manjim rizikom za bolesti srca.
Drveće
Trave
Korovi
Crkvina
2,8
umjerena
Trave
4,6
umjerena
Maslina
0,8
niska
Borovi
0,5
niska
Čempresi
0,5
niska
Hrast crnika
0,4
niska
Drveće
Trave
Korovi
Drveće
Trave
Korovi
Koprive
4,2
umjerena
Trave
5,6
umjerena
Lipa
0,6
niska
Trputac
0,4
niska
Kiselica
0,2
niska
Borovi
2,3
umjerena
Pitomi kesten
1,8
niska
Trave
4,3
umjerena
Crkvina
2,2
umjerena
Trputac
1,1
niska
Lipa
0,5
niska
Drveće
Trave
Korovi
Drveće
Korovi
Trave
5,6
umjerena
Crkvina
2,5
umjerena
Trputac
1,0
niska
Čempresi
0,5
niska
Loboda
0,4
niska
Drveće
Trave
Korovi
Trave
9,6
visoka
Koprive
6,7
visoka
Lipa
5,4
umjerena
Pitomi kesten
2,3
umjerena
Trputac
2,2
umjerena
Kiselica
0,4
niska
Pitomi kesten
2,2
umjerena
Crkvina
2,5
umjerena
Trave
4,1
umjerena
Maslina
0,4
niska
Trputac
0,4
niska
Borovi
0,3
niska
Pitomi kesten
4,9
umjerena
Koprive
6,1
visoka
Trave
6,7
visoka
Borovi
1,0
niska
Trputac
1,1
niska
Lipa
0,6
niska

Prehrana po bolestima

Saznajte više o prehrani i namirnicama te njihovom utjecaju na određene bolesti.

Jelovnici po kalorijama

Jelovnici po kalorijama Odaberite odgovarajući jelovnik od 1100 do 2700 kcal

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa: