vijesti

28.11.2010.
Stručnjaci: Meso kloniranih životinja je sigurno
Neovisna skupina britanskih znanstvenika je objavila kako je meso i mlijeko podrijetlom od kloniranih životinja i njihovog potomstva sigurno za prehranu.
27.11.2010.
EU protiv bisfenola A (BPA)
Europska komisija je donijela odluku o zabrani korištenja kemikalije bisfenola A u proizvodnji plastičnih dječjih bočica.
26.11.2010.
Pozitivan učinak braka na zdravlje
Istraživanje provedeno u SAD na Johns Hopkins University sugerira kako ispitanici koji su u braku imaju općenito bolje zdravlje od samaca.
26.11.2010.
Utjecaj štitnjače na rizik za frakture kuka
Muškarci starije životne dobi s blagom disfunkcijom štitnjače imaju znatno veći rizik za frakture kuka, upozoravaju istraživači s University of California.
26.11.2010.
Mnogo proteina i malo ugljikohidrata - recept za vitkost
Danski znanstvenici su utvrdili kako osobe koje su izgubile višak kilograma mogu postignutu tjelesnu masu najlakše održavati prehranom koja je siromašna ugljikohidratima i obiluje proteinima.
26.11.2010.
Opijanje udvostručuje rizik za zdravlje srca
Osobe koje običavaju popiti veliku količnu alkoholnih pića u kratkom roku imaju dvostruko veći rizik za bolesti srca nego osobe koje istu količinu alkohola konzumiraju u dužem razdoblju.
25.11.2010.
Određivanje dobi na temelju uzorka krvi
Nizozemski znanstvenici sa Sveučilišta Erasmus u Rotterdamu su razvili tehniku kojom je moguće na temelju malog uzorka krvi odrediti dob osobe.
25.11.2010.
Tjelovježba za lakšu kontrolu razine šećera u krvi
Kombinacija aerobnih vježbi i vježbanja s utezima se pokazala najučinkovitijom u snižavanju koncentracije šećera u krvi kod osoba s dijabetesom.
25.11.2010.
Rano umirovljenje koristi mentalnom zdravlju
Istraživanje provedeno u Francuskoj uz sudjelovanje 14000 ispitanika sugerira kako umirovljenje u dobi od 55 godina dovodi do značajnog ublažavanja stresa.
24.11.2010.
Madeži kao pokazatelj zdravlja
Osobe koje imaju veći broj madeža mogu imati veći rizik obolijevanja od raka, ali i sposobnost bržeg obnavljanja stanica kože i kostiju.
Drveće
Trave
Korovi
Crkvina
2,7
umjerena
Trave
2,5
umjerena
Čempresi
0,6
niska
Loboda
0,2
niska
Trputac
0,2
niska
Drveće
Trave
Korovi
Drveće
Trave
Korovi
Drveće
Trave
Korovi
Koprive
3,6
umjerena
Trave
2,5
umjerena
Trputac
1,0
niska
Drveće
Korovi
Drveće
Trave
Korovi
Trave
5,4
umjerena
Pitomi kesten
1,9
niska
Crkvina
2,4
umjerena
Trputac
1,9
niska
Maslina
1,0
niska
Borovi
0,8
niska
Drveće
Korovi
Drveće
Korovi
Drveće
Korovi
Crkvina
2,5
umjerena
Trave
2,5
umjerena
Pitomi kesten
0,8
niska
Trputac
0,4
niska
Drveće
Trave
Korovi
Koprive
6,8
visoka
Trave
6,5
visoka
Trputac
1,5
niska
Lipa
0,6
niska
Pitomi kesten
0,3
niska
Crkvina
6,1
visoka
Trave
6,1
visoka
Pitomi kesten
2,1
umjerena
Trputac
1,1
niska
Borovi
0,4
niska
Koprive
6,1
visoka
Trave
6,5
visoka
Pitomi kesten
2,5
umjerena
Trputac
1,9
niska
Čempresi
0,4
niska
Borovi
0,3
niska

Prehrana po bolestima

Saznajte više o prehrani i namirnicama te njihovom utjecaju na određene bolesti.

Jelovnici po kalorijama

Jelovnici po kalorijama Odaberite odgovarajući jelovnik od 1100 do 2700 kcal

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa: