vijesti

09.03.2011.
Prehrana u trudnoći i dijabetes tipa 2 kod djeteta
Britanski znanstvenici vjeruju kako su otkrili mehanizam koji objašnjava zbog čega nekvalitetna prehrana u trudnoći može povećati rizik za razvoj dijabetesa kod djece.
09.03.2011.
Nokti ukazuju na rizik za rak pluća
Praćenjem prisutnosti nikotina u noktima nožnih prstiju je moguće otkriti osobe kojima prijeti najveći rizik obolijevanja od raka pluća, tvrde američki znanstvenici.
08.03.2011.
Poteškoće u dijagnosticiranju i tretiranju dijabetesa
Podaci prikupljeni u 6 zemalja ukazuju na brojne probleme koji prate pravovremenu dijagnozu i tretiranje dijabetesa.
08.03.2011.
Genetska podloga bolesti srca
U istraživanju međunarodne skupine znanstvenika je identificirano novih 13 genetskih varijanti koje povećavaju rizik za razvoj bolesti srca.
07.03.2011.
Povezanost žučnih kamenaca i rizika za smrt
Osobe sa žučnim kamencima imaju veći rizik za smrt u roku od 20 godina u odnosu na svoje vršnjake, objavio je časopis Gastroenterology.
07.03.2011.
Korak prema DNK testu za rak debelog crijeva
Britanski znanstvenici s Cambridge University su na tragu testu za rani rak debelog crijeva koji se temelji na praćenju djelovanja dvaju gena.
06.03.2011.
Uloga jetre u razvoju Alzheimerove bolesti
Američki znanstvenici iz Scripps Research Institute su proveli studiju koja sugerira kako poteškoće povezane s Alzheimerovom bolešću svoj izvor imaju u jetri.
06.03.2011.
Unos željeza u trudnoći i porođajna masa beba
Povećani unos željeza u prva tri mjeseca trudnoće je povezan s većom porođajnom masom beba, objavili su engleski znanstvenici s University of Leeds.
05.03.2011.
Istraživanje: Trećina odraslih prosječno spava manje od 7 sati
Podaci prikupljeni u 12 američkih saveznih država pokazuju i kako otprilike trećina odraslih nenamjerno zadrijema najmanje jednom dnevno.
04.03.2011.
Unos kalija može smanjiti rizik za moždani udar
Osobe koje unove veće količine hrane bogate kalijem imaju manji rizik za moždani udar, objavio je Journal of the American College of Cardiology.
Trave
Korovi
Čempresi
1,8
niska
Crkvina
0,2
niska
Trave
0,4
niska
Drveće
Korovi
Ambrozija
0,6
niska
Drveće
Korovi
Drveće
Trave
Korovi
Crkvina
0,2
niska
Korovi
Drveće
Trave
Korovi
Čempresi
0,5
niska
Crkvina
0,2
niska
Trave
Korovi
Ambrozija
1,0
niska
Loboda
0,2
niska
Čempresi
3,6
umjerena
Crkvina
0,8
niska
Borovi
0,3
niska
Trave
0,8
niska
Borovi
0,5
niska
Ambrozija
0,8
niska
Trave
0,8
niska
Koprive
0,4
niska

Prehrana po bolestima

Saznajte više o prehrani i namirnicama te njihovom utjecaju na određene bolesti.

Jelovnici po kalorijama

Jelovnici po kalorijama Odaberite odgovarajući jelovnik od 1100 do 2700 kcal

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa: