Ostalo

Istraživanje: Psovanje olakšava bol

Objavljeno 22.04.2011.

Fox News

Nalazi engleskih znanstvenika sugeriraju kako nekoliko nepristojnih riječi može pomoći pri ublažavanju bola.
Istraživanje: Psovanje olakšava bol
 

Istraživači s Keele University dodaju kako je pozitivan učinak psovanja bio izraženiji kod osoba koje inače ne koriste ovakav rječnik.

U njihovom istraživanju su sudjelovali studenti dragovoljci koji su zamoljeni da ruke što duže drže u posudama s ledeno hladnom vodom te pri tome psuju ili izgovaraju neke pristojnije fraze.

Pokazalo se kako su ispitanici koji su opetovano psovali uspijevali bolje podnijeti bolove te su s rukama u hladnoj vodi izdržali znatno duže nego ostale njihove kolege.


Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(23)
4.5 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.