vijesti

16.04.2010.
Nova korist od konzumacije čokolade
Tamna čokolada s visokim udjelom kakaa može spriječiti opasno povišenje krvnog tlaka u abdomenu kod pacijenata oboljelih od ciroze jetre.
16.04.2010.
Još jedan gen povezan s ispadanjem kose
Istraživači s Columbia University u New Yorku su identificirali novi gen koji povećava izglede za ćelavost, objavio je časopis Nature.
16.04.2010.
Deprimirane osobe češće puše
Odrasle osobe pogođene depresijom imaju veće izglede da će pušiti nego njihvi vršnjaci koji nemaju depresiju, pokazuju podaci prikupljeni u SAD.
15.04.2010.
Bolje razumijevanje preživljavanja matičnih stanica
Američki znanstvenici sa Scripps Research Institute su identificirali dvije molekule koje pozitivno utječu na izglede za preživljavanje embrionalnih matičnih stanica.
15.04.2010.
Hormoni povezani s dijabetesom utječu i na plodnost
Testiranja provedena na životinjama sugeriraju kako hormoni leptin i inzulin uz kontrolu koncentracije šećera u krvi mogu utjecati i na žensku plodnost.
15.04.2010.
Utjecaj ugljikohidrata na rizik za bolesti srca
Žene s visokim udjelom određenih ugljikohidrata u prehrani imaju veći rizik obolijevanja od bolesti srca, upozoravaju talijanski znanstvenici u časopisu Archives of Internal Medicine.
15.04.2010.
Još jedan gen povezan s Alzheimerovom bolešću
Osobe s uobičajenom inačicom gena povezanim s bolestima srca imaju gotovo dvostruko veći rizik za razvoj Alzheimerove bolesti, objavili su američki znanstvenici.
14.04.2010.
Prehrana povezana s rizikom za demenciju
Stručni časopis Archives of Neurology piše kako prehrana koja obiluje povrćem i ribom može znatno smanjiti izglede za razvoj Alzheimerove bolesti.
14.04.2010.
Alkohol pušače ne štiti od moždanog udara
Umjerena konzumacija alkohola može smanjiti rizik za moždani udar, ali samo kod nepušača, pokazalo je istraživanje provedeno na Cambridge University.
14.04.2010.
Nova nada za tretiranje raka jajnika
Znanstvenici s bečkog sveučilišta su identificirali antitijelo za koje vjeruju da će unaprijediti terapiju raka jajnika.
Čempresi
4,1
umjerena
Platana
2,4
umjerena
Hrast
1,5
niska
Crkvina
1,1
niska
Grab
0,6
niska
Trave
1,5
niska
Platana
6,3
visoka
Hrast
2,9
umjerena
Breza
2,8
umjerena
Grab
2,7
umjerena
Trave
0,8
niska
Borovi
6,4
visoka
Čempresi
6,1
visoka
Crkvina
6,1
visoka
Hrast crnika
3,7
umjerena
Jasen
2,2
umjerena
Trave
2,3
umjerena
Crkvina
6,1
visoka
Čempresi
3,6
umjerena
Platana
2,3
umjerena
Grab
2,3
umjerena
Borovi
1,8
niska
Trave
1,5
niska
Drveće
Korovi
Hrast
6,4
visoka
Platana
4,1
umjerena
Čempresi
4,1
umjerena
Breza
3,7
umjerena
Vrba
2,8
umjerena
Trave
3,6
umjerena
Čempresi
6,7
visoka
Crkvina
5,1
umjerena
Borovi
2,7
umjerena
Platana
2,4
umjerena
Jasen
2,2
umjerena
Trave
1,1
niska
Hrast
6,1
visoka
Platana
4,3
umjerena
Breza
4,3
umjerena
Čempresi
2,4
umjerena
Koprive
2,3
umjerena
Trave
1,9
niska

Prehrana po bolestima

Saznajte više o prehrani i namirnicama te njihovom utjecaju na određene bolesti.

Jelovnici po kalorijama

Jelovnici po kalorijama Odaberite odgovarajući jelovnik od 1100 do 2700 kcal

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa: