vijesti

23.04.2019.
Studija za proteine biljnog podrijetla
Analiza znanstvenika s Harvarda je pokazala kako nadomještanje proteina životinjskog podrijetla u prehrani onima biljnog može pomoći u smanjenju rizika obolijevanja od kardiovaskularnih bolesti.
23.04.2019.
Vlasnici pasa su tjelesno aktivniji
Istraživanje britanskih znanstvenika s University of Liverpool sugerira kako su vlasnici pasa u prosjeku u znatno boljoj tjelesnoj formi od svojih vršnjaka.
22.04.2019.
Rizik nakon gestacijskog dijabetesa
Djeci i tinejdžerima čije su majke imale dijagnozu gestacijskog dijabetesa prijeti gotovo dvostruko veći rizik obolijevanja od šećerne bolesti, piše Canadian Medical Association Journal.
22.04.2019.
Gubitak sluha povećava rizik za depresiju
Osobe starije životne dobi kod kojih dolazi do gubitka sluha imaju 47% veći rizik za prisutnost simptoma depresije, sugerira istraživanje provedeno na University of Western Australia.
22.04.2019.
Predviđanje rizika za pretilost
Američki znanstvenici su uz pomoć podataka od oko 2,1 milijuna genetskih varijanti kreirali test kojim je moguće kvantificirati rizik za pretilost.
22.04.2019.
Tjelovježba u prevenciji demencije
Kod tjelesno aktivnijih osoba se bilježi usporavanje procesa starenja mozga i smanjenje rizika za demenciju, objavili su američki znanstvenici s Boston University.
21.04.2019.
Često nepravilno korištenje inhalatora za astmu
Istraživanje provedeno u SAD sugerira kako do 42% djece s astmom nepravilno koristi svoje inhalatore, piše Journal of Hospital Medicine.
21.04.2019.
Antibakterijska svojstva ginkgo bilobe
Ekstrakt sjemenki ginkgo bilobe se u istraživanju provedenom u SAD pokazao učinkovitim protiv patogena povezanih s aknama, psorijazom, dermatitisom i ekcemom.
20.04.2019.
Studija za vježbanje sredinom prijepodneva
Nalazi znanstvenika s University of California sugeriraju kako je idealno vrijeme za tjelovježbu sredinom prijepodneva.
20.04.2019.
Savjeti za sigurnu blagdansku kupovinu
Tvrdo kuhana jaja potrebno je kuhati 12 minuta nakon vrenja, a kod ispuhivanja jaja prethodno ih treba očistiti kako bi se spriječila moguća zaraza, upozoravaju iz Ministarstva poljoprivrede.
Loboda
1,0
niska
Crkvina
0,6
niska
Trave
0,4
niska
Ambrozija
0,2
niska
Trave
Korovi
Drveće
Trave
Korovi
Ambrozija
8,4
visoka
Koprive
3,1
umjerena
Loboda
0,2
niska
Trave
0,4
niska
Trave
Korovi
Trave
Korovi
Crkvina
1,9
niska
Ambrozija
1,1
niska
Trave
0,8
niska
Trputac
0,4
niska
Trave
Korovi
Trave
Korovi
Trave
Korovi
Crkvina
1,1
niska
Ambrozija
0,6
niska
Trave
0,4
niska
Ambrozija
9,9
visoka
Koprive
6,5
visoka
Loboda
1,1
niska
Pelin
0,8
niska
Trputac
0,4
niska
Trave
0,8
niska
Crkvina
3,7
umjerena
Ambrozija
1,5
niska
Trave
0,8
niska
Ambrozija
7,4
visoka
Koprive
6,2
visoka
Trave
1,5
niska
Loboda
0,8
niska
Trputac
0,6
niska
Pelin
0,4
niska

Prehrana po bolestima

Saznajte više o prehrani i namirnicama te njihovom utjecaju na određene bolesti.

Jelovnici po kalorijama

Jelovnici po kalorijama Odaberite odgovarajući jelovnik od 1100 do 2700 kcal

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa: