Ostalo

Kava za lakšu kontrolu tjelesne mase?

Objavljeno 26.06.2019.

HealthDay

Istraživanje britanskih znanstvenika s University of Nottingham sugerira kako konzumacija kave može olakšati kontrolu tjelesne mase, objavio je časopis Scientific Reports.
Kava za lakšu kontrolu tjelesne mase?
 

Prema novim nalazima, kava stimulira tzv. smeđe masno tkivo u organizmu koje se od tzv. bijelog masnog tkiva razlikuje po tome što sagorijeva kalorije u sklopu procesa termogeneze.

Pojačano sagorijevanje kalorija iz šećera i masti uz pomoć smeđeg masnog tkiva je izraženije kada organizam reagira na hladnoću, dodaju istraživači.

Ranije se vjerovalo kako ovaj tip masnog tkiva postoji samo kod beba.

Rezultati studije se temelje na podacima prikupljenima tijekom eksperimenata u laboratoriju i promatranjem ispitanika koji su konzumirali kavu.

U sljedećoj fazi istraživanja će znanstvenici pokušati utvrditi koji je sastojak kave zaslužan za ovu pojavu.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.