vijesti

25.02.2019.
Dojenje može smanjiti rizik za ekcem
Djeca koja su u prva 3 mjeseca života bila isključivo dojena imaju upola manji rizik za ekcem, utvrđeno je u istraživanju provedenom u SAD.
24.02.2019.
Večernja tjelovježba reducira apetit
Rezultati objavljeni u stručnom časopisu Experimental Physiology pokazuju 30-minutna intenzivna tjelovježba u ranim večernjim satima može pomoći u kontroli apetita.
24.02.2019.
Studija povezuje dijabetes i križobolju
Nalazi australskih znanstvenika s University of Sydney sugeriraju kako osobe s dijabetesom imaju prosječno 35% veći rizik da će patiti od križobolje.
23.02.2019.
Veza "biološke" dobi i rizika za rak dojke
Tzv. biološka dob utemeljena na stanju DNK može pomoći u predviđanju rizika obolijevanja od raka dojke, objavili su američki znanstvenici s National Institutes of Health.
23.02.2019.
Novi SPECT/CT uređaj u KBC Osijek
U petak je na Kliničkom zavodu za nuklearnu medicinu i zaštitu od zračenja Kliničkog bolničkog centra Osijek u rad pušten novi SPECT/CT uređaj.
22.02.2019.
Manje sjedenja za prevenciju bolesti srca
Smanjenje trajanje sjedenja za sat vremena dnevno može smanjiti rizik obolijevanja od bolesti srca za prosječno 26%, sugerira petogodišnje istraživanje provedeno na University of California.
22.02.2019.
Cjelovite žitarice i manji rizik za rak jetre
U istraživanju provedenom u SAD je visoki udio cjelovitih žitarica u prehrani povezan s do 37% manjim rizikom obolijevanja od raka jetre, objavio je stručni časopis JAMA Network Open.
22.02.2019.
Akupunktura može ublažiti simptome menopauze
Istraživanje provedeno u Danskoj povezuje primjenu akupunkture sa značajnim ublažavanjem simptoma menopauze, objavio je stručni časopis BMJ Open.
22.02.2019.
Nova knjiga o šećernoj bolesti i tjelovježbi
U četvrtak je u Auli Rektorata Sveučilišta u Zagrebu predstavljena knjiga "Šećerna bolest i tjelesno vježbanje: od A pa skoro do Ž".
21.02.2019.
Utjecaj masne hrane na crijevne bakterije
Povećanje udjela masti u prehrani rezultira smanjenjem prisutnosti tzv. dobrih bakterija u probavnom sustavu, objavili su kineski znanstvenici u stručnom časopisu Gut.
Čempresi
1,3
niska
Borovi
0,3
niska
Crkvina
0,4
niska
Trave
0,4
niska
Čempresi
0,1
niska
Čempresi
0,4
niska
Borovi
0,3
niska
Crkvina
0,4
niska
Čempresi
0,4
niska
Crkvina
0,2
niska
Čempresi
0,5
niska
Crkvina
0,8
niska
Borovi
0,1
niska
Čempresi
0,1
niska
Borovi
0,1
niska

Prehrana po bolestima

Saznajte više o prehrani i namirnicama te njihovom utjecaju na određene bolesti.

Jelovnici po kalorijama

Jelovnici po kalorijama Odaberite odgovarajući jelovnik od 1100 do 2700 kcal

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa: