vijesti

23.06.2017.
Nova studija o uzroku Parkinsonove bolesti
Znanstvenici s California Institute of Technology vjeruju kako su crijevne bakterije povezane s razvojem Parkinsonove bolesti.
23.06.2017.
Maslinovo ulje koristi pamćenju
Nalazi američkih znanstvenika s Temple University povezuje konzumaciju ekstra djevičanskog maslinovog ulja sa smanjenjem rizika za slabljenje pamćenja.
23.06.2017.
Utjecaj gena na rizik za ALS
Mutacije gena su odgovorne za oko 17% slučajeva amiotrofične lateralne skleroze (ALS) kod pacijenata koji nemaju članova obitelji oboljelih od ove bolesti, objavio je znanstveni časopis Neurology.
23.06.2017.
Pozitivan učinak dojenja na majke
Žene koje su dojile imaju prosječno 10% manji rizik za bolesti srca i moždani udar, sugerira istraživanje provedeno u Kini uz sudjelovanje 290000 ispitanica.
22.06.2017.
Studija upozorava na e-cigarete
Nalazi američkih znanstvenika sugeriraju kako uporabu elektronskih cigareta prati rizik za oštećenja DNK usporediv s pušenjem običnih cigareta bez filtera.
22.06.2017.
Implantati smanjuju točnost EKG-a
Istraživanje provedeno uz sudjelovanje 48 ispitanica pokazuje kako je točnost elektrokardiograma (EKG) smanjena kod žena koje imaju implantate u grudima.
22.06.2017.
Kronične bolesti i rizik za samoubojstvo
Nalazi koje je objavio American Journal of Preventive Medicine ukazuju na veći rizik za samoubojstvo kod osoba koje pate od kroničnih poteškoća sa zdravljem.
22.06.2017.
Riba za osobe s reumatoidnim artritisom
Istraživanje provedeno na Harvardu pokazuje kako je redovita konzumacija ribe povezana s ublažavanjem simptoma reumatoidnog artritisa.
21.06.2017.
Novi test za rak usne šupljine
Belgijski i australski znanstvenici su razvili test koji na temelju uzorka sline ukazuje na povećanje rizika obolijevanja od raka usne šupljine.
21.06.2017.
Genetski rizik za rak dojke i rak jajnika
Nalazi britanskih znanstvenika s University of Cambridge potvrđuju značajno povećanje rizika obolijevanja od raka dojke i raka jajnika kod žena s mutiranim inačicama gena BRCA1 i BRCA2.
Čempresi
0,5
niska
Borovi
0,1
niska
Drveće
Ambrozija
0,6
niska
Drveće
Drveće
Čempresi
0,9
niska
Drveće
Korovi
Čempresi
2,9
umjerena
Crkvina
0,8
niska
Korovi
Čempresi
0,8
niska
Crkvina
0,8
niska
Čempresi
0,4
niska
Ambrozija
0,2
niska

Prehrana po bolestima

Saznajte više o prehrani i namirnicama te njihovom utjecaju na određene bolesti.

Jelovnici po kalorijama

Jelovnici po kalorijama Odaberite odgovarajući jelovnik od 1100 do 2700 kcal

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa: