vijesti

24.03.2017.
Testiranje lijeka protiv starenja
Eksperimenti nizozemskih znanstvenika provedeni na miševima sugeriraju kako je uz pomoć novog lijeka moguće preokrenuti neke aspekte starenja.
23.03.2017.
Upozoravajući gubitak osjeta mirisa
Slabljenje osjeta mirisa kod osoba u 40-im i 50-im godinama života može ukazati na 20%-tno povećanje rizika za smrt u sljedećih 10 godina, sugerira istraživanje švedskih znanstvenika sa sveučilišta u Stockholmu.
23.03.2017.
Veza nezasićenih masti i Alzheimerove bolesti
Novo istraživanje objavljeno u stručnom časopisu PLOS Medicine povezuje metabolizam omega-3 i omega-6 nezasićenih masnih kiselina s progresijom Alzheimerove bolesti.
23.03.2017.
Konzumacija marihuane i moždani udar
Istraživanje provedeno u SAD na uzorku od oko 20 milijuna ljudi povezuje redovitu konzumaciju marihuane s 26% većim rizikom za moždani udar.
23.03.2017.
Rezultati globalnog sporazuma o duhanu
Zahvaljujući globalnom sporazumu o duhanu sklopljenom 2005. godine u svijetu je u sljedećih 10 godina udio pušača u populaciji smanjen za 2,5%, objavio je znanstveni časopis Lancet Public Health.
22.03.2017.
Novi test predviđa Alzheimerovu bolest
Znanstvenici s University of California su razvili genetski test koji može pomoći u predviđanju dobi početka Alzheimerove bolesti.
22.03.2017.
Pretilost povezana s rakom jetre
Istraživanje provedeno u Švedskoj uz sudjelovanje 1,2 milijuna muškaraca povezuje pretilost u mlađoj životnoj dobi s kasnijim udvostručenjem rizika obolijevanja od raka jetre.
22.03.2017.
Veza globalnog zatopljenja i dijabetesa
Istraživanje provedeno u SAD je povezalo rast temperatura zraka s povećanjem učestalosti dijabetes tipa 2.
22.03.2017.
Opasno miješanje alkohola i energetskih pića
Kanadski znanstvenici upozoravaju kako kombinacija alkohola i energetskih pića povećava rizik za poteškoće sa snom i ubrzani rad srca.
21.03.2017.
Uspjeh kampanje "Počeši s razlogom"
U KBC Zagreb je održana konferencija za novinare na kojoj je naglašen uspjeh kampanje za rano otkrivanje raka testisa.
Drveće
Trave
Korovi
Trave
1,5
niska
Borovi
0,3
niska
Crkvina
0,4
niska
Kiselica
0,2
niska
Trave
Korovi
Drveće
Trave
Korovi
Trave
Koprive
2,4
umjerena
Trave
1,9
niska
Trputac
0,2
niska
Borovi
0,1
niska
Drveće
Korovi
Crkvina
0,8
niska
Maslina
0,3
niska
Pitomi kesten
0,1
niska
Trave
0,4
niska
Borovi
0,1
niska
Loboda
0,2
niska
Drveće
Trave
Korovi
Drveće
Korovi
Drveće
Korovi
Crkvina
1,7
niska
Trave
1,5
niska
Trputac
0,4
niska
Pitomi kesten
0,3
niska
Koprive
1,5
niska
Trputac
0,6
niska
Trave
1,1
niska
Ambrozija
0,4
niska
Trave
1,5
niska
Koprive
0,8
niska
Pitomi kesten
0,3
niska
Trputac
0,2
niska
Borovi
0,1
niska
Koprive
1,7
niska
Trave
1,5
niska
Trputac
0,8
niska
Čempresi
0,4
niska
Ambrozija
0,2
niska

Prehrana po bolestima

Saznajte više o prehrani i namirnicama te njihovom utjecaju na određene bolesti.

Jelovnici po kalorijama

Jelovnici po kalorijama Odaberite odgovarajući jelovnik od 1100 do 2700 kcal

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa: