vijesti

15.02.2017.
Nova preporuka za mediteransku prehranu
Mediteranska prehrana koja uključuje djevičansko maslinovo ulje može pojačati zaštitni učinak tzv. dobrog (HDL) kolesterola, objavio je stručni časopis Circulation.
15.02.2017.
Studija upozorava na čišćenje snijega
Nalazi kanadskih znanstvenika povezuju čišćenje snijega s povećanjem učestalosti srčanog udara kod muškaraca, objavio je Canadian Medical Association Journal.
14.02.2017.
Učestalost depresije kod tinejdžera
Istraživanje provedeno u SAD ukazuje na povećanje učestalosti depresije kod tinejdžera, posebice kod djevojaka, objavio je stručni časopis Pediatrics.
14.02.2017.
Crveno meso i rizik za srce
Istraživanje provedeno na ispitanicama starijima od 50 godina ukazuje na 60% veći rizik za zatajenje srca kod žena kojima je meso glavni izvor proteina.
14.02.2017.
Zašećereni gazirani sokovi i predijabetes
Svakodnevna konzumacija jedne limenke nekog gaziranog soka s dodanim šećerom je povezana s 46% većim rizikom za predijabetes, stanje koje često prethodi šećernoj bolesti.
14.02.2017.
ADHD kod prerano rođene djece
Istraživanje provedeno na McMaster University u Kanadi ukazuje na veću učestalost poremećaja pozornosti s hiperaktivnošću (ADHD) kod ekstremno prerano rođene djece.
13.02.2017.
Poteškoće sa snom i fibrilacija atrija
Nalazi znanstvenika s University of California ukazuju na veću učestalost fibrilacije atrija kod osoba koje imaju poteškoća sa snom.
13.02.2017.
Rana menopauza ukazuje na rizik za kosti
Ženama koje u menopauzu uđu prije 40. godine prijeti veći rizik za frakture, upozoravaju američki znanstvenici iz Administracije za hranu i lijekove (FDA).
13.02.2017.
Veza željeza i gestacijskog dijabetesa
Previsoka koncentracija željeza u krvi je povezana s povećanjem rizika za gestacijski dijabetes, sugerira istraživanje provedeno u SAD.
13.02.2017.
Aditivi u hrani i rak debelog crijeva
Eksperimenti provedeni na miševima povezuju unos dvaju često korištenih emulgatora s povećanjem rizika za rak debelog crijeva.
Drveće
Trave
Korovi
Trave
2,3
umjerena
Crkvina
0,8
niska
Kiselica
0,2
niska
Drveće
Trave
Korovi
Koprive
1,3
niska
Trave
0,8
niska
Ambrozija
0,4
niska
Borovi
0,1
niska
Drveće
Trave
Korovi
Drveće
Trave
Korovi
Borovi
0,8
niska
Trputac
1,1
niska
Crkvina
0,4
niska
Trave
0,4
niska
Drveće
Trave
Korovi
Crkvina
1,0
niska
Trputac
0,4
niska
Trave
0,8
niska
Pitomi kesten
0,1
niska
Koprive
2,2
umjerena
Trave
2,3
umjerena
Trputac
1,0
niska
Ambrozija
0,4
niska
Trave
1,1
niska
Koprive
0,6
niska
Pitomi kesten
0,3
niska
Trputac
0,2
niska
Borovi
0,1
niska
Koprive
4,0
umjerena
Trave
2,8
umjerena
Trputac
1,5
niska
Čempresi
0,5
niska
Ambrozija
0,4
niska
Pitomi kesten
0,1
niska

Prehrana po bolestima

Saznajte više o prehrani i namirnicama te njihovom utjecaju na određene bolesti.

Jelovnici po kalorijama

Jelovnici po kalorijama Odaberite odgovarajući jelovnik od 1100 do 2700 kcal

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa: