vijesti

30.10.2015.
Majčino mlijeko i pretilost
Oligosaharidi prisutni u majčinom mlijeku mogu ukazati na rizik za pretilost kod dojene djece, objavili su istraživači s University of Southern California.
30.10.2015.
Nastavak javnozdravstvene akcije
Povodom obilježavanja 9. hrvatskog dana ljekarni s temom Osteoporoza, 29. listopada na Cvjetnom trgu u Zagrebu održana je javnozdravstvena akcija ultrazvučnog mjerenja gustoće kostiju.
30.10.2015.
Dijabetes tipa 2 skraćuje život
Osobe s dijabetesom tipa 2 imaju prosječno 15% veći rizik za preuranjenu smrt, utvrdili su švedski znanstvenici sa sveučilišta u Goeteborgu.
30.10.2015.
Gledanje televizije i rizik za smrt
Previše gledanja televizije je povezano s nekima od vodećih uzroka smrti, utvrdili su američki znanstvenici s National Cancer Institute.
30.10.2015.
Nova studija o uzrocima pretilosti
Podaci kanadskih znanstvenika bacaju novo svjetlo na rastući broj pretilih osoba, objavio je stručni časopis Obesity Research & Clinical Practice.
29.10.2015.
WHO upozorava na tuberkulozu
Tuberkuloza je prošle godine u svijetu odnijela između 1,1 i 1,2 milijuna života, te se po tome izjednačila s AIDS-om, objavila je Svjetska zdravstvena organizacija (WHO).
29.10.2015.
Dostupnost hrane utječe na kilograme
Nalazi američkih znanstvenika s Cornell University ukazuju na povezanost dostupnosti određenih tipova hrane i rizika za višak kilograma.
29.10.2015.
Veza unosa alkohola i raka dojke
Istraživanje španjolskih znanstvenika je povezalo svakodnevnu konzumaciju alkohola s većim rizikom obolijevanja od raka dojke.
28.10.2015.
Konzumacija marihuane i moždani udar
Istraživanje francuskih znanstvenika ukazuje na povezanost između konzumacije marihuane i većeg rizika za ishemijski moždani udar u mladoj odrasloj dobi.
28.10.2015.
"Osteoporoza – o rizicima i prevenciji posavjetujte se s ljekarnikom!"
Hrvatsko farmaceutsko društvo i Hrvatska ljekarnička komora, u suradnji s tvrtkom PLIVA Hrvatska d.o.o., a pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja RH, devetu godinu uzastopce organiziraju obilježavanje Hrvatskog dana ljekarni.
Grab
3,2
umjerena
Čempresi
3,1
umjerena
Maslina
2,6
umjerena
Jasen
1,9
niska
Crkvina
2,4
umjerena
Trave
1,9
niska
Drveće
Korovi
Hrast
3,7
umjerena
Borovi
2,7
umjerena
Breza
2,2
umjerena
Vrba
2,1
umjerena
Koprive
2,4
umjerena
Trave
1,9
niska
Drveće
Trave
Korovi
Drveće
Trave
Korovi
Hrast
6,3
visoka
Jasen
6,2
visoka
Crkvina
6,2
visoka
Grab
4,8
umjerena
Čempresi
2,4
umjerena
Trave
5,4
umjerena
Drveće
Korovi
Crkvina
6,1
visoka
Maslina
3,4
umjerena
Hrast crnika
2,7
umjerena
Čempresi
2,2
umjerena
Grab
2,1
umjerena
Trave
0,8
niska
Drveće
Trave
Korovi
Borovi
2,8
umjerena
Trave
6,3
visoka
Hrast
2,5
umjerena
Kiselica
1,3
niska
Koprive
0,8
niska
Trputac
0,4
niska
Crkvina
5,4
umjerena
Hrast crnika
2,8
umjerena
Hrast
1,9
niska
Grab
1,3
niska
Trave
2,8
umjerena
Trave
6,3
visoka
Borovi
2,3
umjerena
Hrast
1,4
niska
Koprive
1,7
niska
Kiselica
1,0
niska
Breza
0,4
niska

Prehrana po bolestima

Saznajte više o prehrani i namirnicama te njihovom utjecaju na određene bolesti.

Jelovnici po kalorijama

Jelovnici po kalorijama Odaberite odgovarajući jelovnik od 1100 do 2700 kcal

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa: