vijesti

22.08.2015.
Čimbenici rizika za Alzheimerovu bolest
Znanstvenici s University of California su izdvojili devet čimbenika rizika povezanih s dvije trećine slučajeva Alzheimerove bolesti u svijetu.
20.08.2015.
Dobro raspoloženje je zarazno
Istraživanje britanskih znanstvenika provedeno na 2000 tinejdžera sugerira kako je dobro raspoloženje zarazno.
20.08.2015.
Mozak iz laboratorija
Američki znanstvenici s Ohio State University su u laboratoriju stvorili gotovo kompletnu verziju mozga koja je na stupnju razvoja fetusa starog pet tjedana.
19.08.2015.
Svakodnevni bolovi kod 11% odraslih
Istraživanje provedeno u SAD pokazuje kako od svakodnevnih bolova pati 11% odraslih osoba, objavio je Journal of Pain.
19.08.2015.
Veza bakterija i preranog poroda
Istraživanje provedeno na Stanford University sugerira kako je određena kombinacija vaginalnih bakterija povezana s većim rizikom za prerani porod.
18.08.2015.
Stručnjaci za kontrolu unosa masti
Ograničavanje unosa masti je za kontrolu tjelesne mase važnije od ograničavanja unosa ugljikohidrata,objavili su američki znanstvenici.
18.08.2015.
Afrika: Godina dana bez dječje paralize
Ujedinjeni narodi su objavili kako je prošlo nešto više od godinu dana od posljednjeg zabilježenog slučaja dječje paralize u Africi.
18.08.2015.
Rizik za melanom nakon transplantacije
Istraživanje provedeno u SAD ukazuje na dvostruko veći rizik za melanom kod osoba podvrgnutih transplantaciji organa.
18.08.2015.
Povećanje broja slučajeva dijabetesa
Broj ljudi koji žive s dijabetesom se u posljednjih 10 godina povećao za 60%, pokazuje istraživanje provedeno u Velikoj Britaniji.
17.08.2015.
Pržena hrana i bolesti srca
Česta konzumacija pržene hrane je povezana s prosječno 56% većim rizikom za bolesti srca, piše stručni časopis Circulation.
Drveće
Trave
Korovi
Hrast crnika
3,7
umjerena
Maslina
2,1
umjerena
Crkvina
2,2
umjerena
Čempresi
0,4
niska
Trave
0,8
niska
Trputac
0,2
niska
Drveće
Trave
Korovi
Drveće
Korovi
Drveće
Korovi
Borovi
3,1
umjerena
Koprive
2,9
umjerena
Hrast
1,9
niska
Trave
4,6
umjerena
Orah
1,4
niska
Pitomi kesten
0,9
niska
Drveće
Trave
Korovi
Drveće
Korovi
Hrast
9,7
visoka
Borovi
6,2
visoka
Maslina
6,1
visoka
Crkvina
6,4
visoka
Trave
7,3
visoka
Jasen
0,8
niska
Drveće
Korovi
Drveće
Trave
Korovi
Maslina
6,1
visoka
Hrast crnika
6,1
visoka
Crkvina
6,2
visoka
Trave
3,6
umjerena
Čempresi
0,6
niska
Jasen
0,5
niska
Trave
7,6
visoka
Borovi
2,4
umjerena
Koprive
2,2
umjerena
Kiselica
1,0
niska
Trputac
0,4
niska
Maslina
6,7
visoka
Hrast crnika
6,0
visoka
Crkvina
6,4
visoka
Trave
7,0
visoka
Borovi
2,3
umjerena
Trputac
1,5
niska
Trave
6,2
visoka
Borovi
2,3
umjerena
Koprive
1,0
niska
Čempresi
0,6
niska
Trputac
0,6
niska

Prehrana po bolestima

Saznajte više o prehrani i namirnicama te njihovom utjecaju na određene bolesti.

Jelovnici po kalorijama

Jelovnici po kalorijama Odaberite odgovarajući jelovnik od 1100 do 2700 kcal

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa: