vijesti

21.07.2015.
Veza kolesterola i progresije HIV-a
U istraživanju provedenom na University of Pittsburgh je utvrđena veza između metabolizma kolesterola u stanicama imunološkog sustava i progresije HIV-a.
21.07.2015.
Novi test za Alzheimerovu bolest
Nalazi kanadskih znanstvenika s University of Alberta ukazuju na mogućnost korištenja uzoraka sline u otkrivanju Alzheimerove bolesti.
20.07.2015.
Alkohol može potaknuti apetit
Konzumacija alkohola prije obroka može rezultirati povećanim unosom hrane, objavili su američki znanstvenici s Indiana University.
20.07.2015.
Sastojak kanabisa pomaže kostima
Istraživanje izraelskih znanstvenika sa sveučilišta u Tel Avivu pokazuje kako sastojak kanabisa može ubrzati zacjeljivanje kostiju nakon fraktura.
17.07.2015.
Potvrda učinka zdrave prehrane
Zdrava prehrana je u istraživanju provedenom u SAD povezano s prosječno 20% manjim rizikom za smrt od bolesti srca i raka.
17.07.2015.
Učinak gena Alzheimerove bolesti
Gen poznat po ulozi u razvoju Alzheimerove bolesti može dovesti do stvaranja naslaga štetnih proteina u mozgu znatno prije pojave simptoma ovog oblika demencije.
17.07.2015.
Geni i učinak cjepiva za HIV
Genom svakog pacijenta može utjecati na stupanj učinkovitosti cjepiva za HIV, sugerira istraživanje američkih znanstvenika.
16.07.2015.
Veza mobitela i depresije
Depresija je učestalija kod osoba koje češće koriste svoj mobilni telefon, objavili su američki znanstvenici s Northwestern University u Chicagu.
15.07.2015.
Sjedenje je opasnije za žene
Istraživanje provedeno u SAD ukazuje na prosječno 10% veći rizik obolijevanja od raka kod žena koje mnogo vremena provode sjedeći.
15.07.2015.
Pasivno pušenje i moždani udar
Rezultati istraživanja provedenog u SAD ukazuju na prosječno 30% veći rizik za moždani udar kod osoba izloženih pasivnom pušenju.
Grab
3,2
umjerena
Čempresi
3,1
umjerena
Maslina
2,6
umjerena
Jasen
1,9
niska
Crkvina
2,4
umjerena
Trave
1,9
niska
Borovi
2,4
umjerena
Hrast
2,4
umjerena
Vrba
2,1
umjerena
Trave
1,9
niska
Koprive
0,8
niska
Jasen
6,5
visoka
Hrast
6,5
visoka
Borovi
6,1
visoka
Čempresi
6,1
visoka
Crkvina
6,1
visoka
Trave
1,5
niska
Drveće
Korovi
Čempresi
4,9
umjerena
Crkvina
6,3
visoka
Grab
4,3
umjerena
Hrast crnika
3,3
umjerena
Maslina
2,8
umjerena
Trave
1,5
niska
Borovi
6,0
visoka
Hrast
2,8
umjerena
Trave
6,0
visoka
Čempresi
2,2
umjerena
Koprive
2,3
umjerena
Kiselica
1,0
niska
Crkvina
6,3
visoka
Čempresi
2,8
umjerena
Grab
1,3
niska
Jasen
0,8
niska
Trave
1,1
niska
Borovi
3,4
umjerena
Koprive
3,0
umjerena
Hrast
2,2
umjerena
Trave
2,8
umjerena
Breza
0,4
niska

Prehrana po bolestima

Saznajte više o prehrani i namirnicama te njihovom utjecaju na određene bolesti.

Jelovnici po kalorijama

Jelovnici po kalorijama Odaberite odgovarajući jelovnik od 1100 do 2700 kcal

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa: