vijesti

22.04.2016.
Čimbenici rizika za rak želuca
Česta konzumacija alkohola i mesnih prerađevina te prevelika tjelesna masa spadaju među najvažnije čimbenike rizika za rak želuca, pokazuje novo istraživanje.
21.04.2016.
Depresija nakon srčanog udara
Istraživanje provedeno u Švedskoj sugerira kako je depresija prisutna kod 14% osoba koje su pretrpjele srčani udar.
21.04.2016.
Studija o posljedicama usamljenosti
Usamljene osobe imaju do 32% veći rizik za bolesti srca i moždani udar, objavio je stručni časopis Heart.
21.04.2016.
Razvijen "pametni skalpel"
Belgijski znanstvenici s Vrije Universiteit su razvili "skalpel" koji tijekom operacije omogućuje razlikovanje tkiva tumora od zdravog tkiva mozga.
20.04.2016.
Uspješno testiranje cjepiva za ebolu
Rana klinička testiranja provedena u SAD ukazuju na učinkovitost novog cjepiva za ebolu, piše Journal of the American Medical Association.
20.04.2016.
Novi pristup tretiranju Alzheimerove bolesti
Istraživanje škotskih i hongkonških znanstvenika sugerira kako injekcije prirodnog proteina IL-33 mogu ublažiti simptome i usporiti progresiju Alzheimerove bolesti.
19.04.2016.
Studija o učinku krema za sunčanje
Eksperimenti provedeni na miševima izloženima UVB zračenju sugeriraju kako primjena krema za sunčanje odgađa razvoj melanoma.
19.04.2016.
Oboljeli skrivaju Parkinsonovu bolest
Više od trećine oboljelih od Parkinsonove bolesti ne govori istinu o svom stanju ili skriva simptome ove neurodegenerativne bolesti, pokazuje istraživanje provedeno u Velikoj Britaniji.
19.04.2016.
Sklonost slatkoj hrani i kilogrami
Mala djeca koja više vole slatkiše od slanih grickalica imaju veće izglede za preveliku tjelesnu masu, pokazuje istraživanje provedeno u SAD.
19.04.2016.
Tjelovježba i preživljavanje raka prostate
Istraživanje provedeno u SAD povezuje redovitu tjelovježbu s većim izgledima za preživljavanje raka prostate.
Trave
2,3
umjerena
Crkvina
0,8
niska
Čempresi
0,1
niska
Pitomi kesten
0,1
niska
Koprive
2,5
umjerena
Trave
2,5
umjerena
Lipa
0,4
niska
Trputac
0,6
niska
Crkvina
3,0
umjerena
Maslina
2,3
umjerena
Lipa
0,8
niska
Pitomi kesten
0,8
niska
Borovi
0,6
niska
Trave
1,9
niska
Drveće
Trave
Korovi
Crkvina
6,1
visoka
Trave
6,2
visoka
Trputac
0,4
niska
Pitomi kesten
0,3
niska
Drveće
Korovi
Koprive
6,4
visoka
Trave
6,6
visoka
Trputac
1,1
niska
Crkvina
6,0
visoka
Trave
6,1
visoka
Pitomi kesten
1,9
niska
Trputac
0,4
niska
Borovi
0,3
niska
Koprive
6,1
visoka
Trave
6,7
visoka
Trputac
2,1
umjerena
Pitomi kesten
1,1
niska
Čempresi
0,1
niska

Prehrana po bolestima

Saznajte više o prehrani i namirnicama te njihovom utjecaju na određene bolesti.

Jelovnici po kalorijama

Jelovnici po kalorijama Odaberite odgovarajući jelovnik od 1100 do 2700 kcal

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa: