vijesti

25.04.2016.
Konzumacija marihuane i trajanje života
Česta konzumacija marihuane u tinejdžerskoj dobi je u novoj studiji švedskih znanstvenika povezana s kraćim očekivanim životnim vijekom.
25.04.2016.
Geni, demencija i kronične bolesti
Zdrave osobe starije životne dobi imaju natprosječan broj genetskih inačica koje štite od kognitivnog pada, objavili su američki znanstvenici.
25.04.2016.
Povezanost prehrane i raka prostate
Američki znanstvenici s University of North Carolina su utvrdili vezu između konzumacije masne hrane i progresije raka prostate.
24.04.2016.
HIV ubrzava starenje
Kod osoba zaraženih HIV-om je uočena prisutnost genetskih markera povezanih s ubrzanim starenjem, piše stručni časopis Molecular Cell.
24.04.2016.
Novi znak upozorenja za Alzheimerovu bolest
Poteškoće sa snalaženjem u prostoru mogu biti rani znak upozorenja za Alzheimerovu bolest, sugerira istraživanje provedeno u SAD na Washington University.
23.04.2016.
Veza umirovljenja i zdravlja
Istraživanje australskih znanstvenika povezuje umirovljenje s pozitivnim učinkom na zdravlje, piše American Journal of Preventive Medicine.
23.04.2016.
Seksualni odnosi i rak prostate
Muškarci koji češće ejakuliraju imaju manji rizik obolijevanja od raka prostate, sugerira istraživanje znanstvenika s Harvarda.
22.04.2016.
Izvješće WHO-a o malariji
Europa je postala prva regija u svijetu u kojoj je malarija potpuno iskorijenjena, objavila je Svjetska zdravstvena organizacija (WHO).
22.04.2016.
Učestalost poremećaja hranjenja
U školama s većim udjelom djevojčica se bilježi veća učestalost poremećaja hranjenja nego u školama s više dječaka, objavili su znanstvenici s University of Oxford.
22.04.2016.
Čimbenici rizika za rak želuca
Česta konzumacija alkohola i mesnih prerađevina te prevelika tjelesna masa spadaju među najvažnije čimbenike rizika za rak želuca, pokazuje novo istraživanje.
Trave
2,3
umjerena
Crkvina
0,6
niska
Čempresi
0,3
niska
Pitomi kesten
0,1
niska
Trave
2,3
umjerena
Koprive
1,1
niska
Lipa
0,1
niska
Trputac
0,2
niska
Maslina
2,8
umjerena
Crkvina
3,0
umjerena
Trave
1,9
niska
Lipa
0,5
niska
Pitomi kesten
0,5
niska
Borovi
0,4
niska
Drveće
Trave
Korovi
Crkvina
6,3
visoka
Trave
6,1
visoka
Trputac
1,0
niska
Pitomi kesten
0,5
niska
Drveće
Korovi
Koprive
6,5
visoka
Trave
6,4
visoka
Trputac
1,1
niska
Crkvina
6,0
visoka
Trave
6,1
visoka
Pitomi kesten
1,3
niska
Trputac
0,6
niska
Borovi
0,3
niska
Koprive
6,2
visoka
Trave
6,5
visoka
Pitomi kesten
1,4
niska
Trputac
1,7
niska
Čempresi
0,1
niska

Prehrana po bolestima

Saznajte više o prehrani i namirnicama te njihovom utjecaju na određene bolesti.

Jelovnici po kalorijama

Jelovnici po kalorijama Odaberite odgovarajući jelovnik od 1100 do 2700 kcal

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa: