DAN 1.
Zajutrak
- 1 mekokuhano jaje
- Integralni tost s tankim slojem mliječnog namaza
- čaša prirodnog soka od naranče (2,5 dL)
- kruška, 1 kom. srednje veličine
Užina
- banana
- fermentirani mliječni proizvod s probiotičkim bakterijama
Ručak
- Riblja juha (1 tanjur)
- Plava riba s roštilja, ili "na lešo"
- Blitva (200 g) s krumpirom začinjena maslinovim uljem
- Salata od radiča (200 g) i rotkvice (100g)
Međuobrok
- 2-3 integralna dvopeka s džemom od borovnica
- Šalica čaja od šipka sa žličicom meda i sokom od limuna
Večera
- Tikvice i pelati pirjani na malo češnjaka i maslinovog ulja
- Kuhana smeđa riža
- Parmezan
- Velika salata od raznovrsnog povrća posuta sjemenkama sezama
- Čaša soka od ananasa (2,5 dL)
Dnevni unos vitamina C: ~ 234 mg
DAN 2.
Zajutrak
- Integralno pecivo + tanki sloj marmelade od brusnica
- jogurt
- sok od grejpfruta, (2,5 dL)
Užina
- voćni jogurt sa žitaricama
- 4 - 5 grisina
- Čaj od hibiskusa uz dodatak meda i soka od limuna
Ručak
- Kokošja juha
- Kuhano pileće bijelo meso (bez kožice)
- Varivo mrkva-grašak-celer
- Salata od matovilca (150 g)
- Mandarine (200 g)
Međuobrok
- Integralni keksi sa suhim voćem
- Čaj od metvice
- Nar (150 g)
Večera
- Salata od miješanog povrća s mozzarelom: radič (100 g), kukuruz (30 g), rajčica (1 srednje veličine), paprika (1 srednje veličine)
- 1 integralno pecivo
- Čaj od kadulje zaslađen medom
Dnevni unos vitamina C: ~ 220 mg
DAN 3.
Zajutrak
- Zobene pahuljice - 1 mala zdjelica pomiješana s manjom, nasjeckanom bananom i suhim brusnicama
- 1 tekući jogurt
- 1 jabuka
Užina
- Kompot od višanja (250 g)
Ručak
- Juha od povrća (mrkva, grašak, krumpir, 1 luk, jedan režanj češnjaka, dva zrna papra, celer, rajčica, kuhati dok povrće na bude gotovo, propasirati, dodati žlicu maslinovog ulja i ostaviti da odstoji poklopljeno 10 min.)
- Pureći odrezak na naglo
- Umak od hrena
- Zelena salata (150 g)
Međuobrok
- Kefir sa žlicom sjemenki od lana
- Grejp, srednje veličine (200g)
Večera
- Tortelini sa sirom i špinatom
- 5 g sira za posipanje
- Salata od cikle (150 g)
- Sok od cikle (2.5 dL)
Dnevni unos vitamina C: ~210 mg
DAN 4.
Zajutrak
- 1 kriška integralnog kruha sa slojem ligth margarina i žličicom meda ili džema
- tekući jogurt
- Naranča, srednje veličine
Užina
- Banana nasjeckana i dodana voćnom jogurtu
Ručak
- Juha od rajčica (2,5 dL)
- Pileća jetrica na kiselo
- Žganci
- Zelena salata (150 g)
Međuobrok
- Pita od jabuka 1 komad
- Sok iscijeđene naranče (2,5 dL)
Večera
- Krem juha od šparoga ili gljiva
- Omlet sa šparogama ili gljivama
- Salata od ribanog kupusa (150 g)
- Čaša soka od rajčice (2,5dL)
Dnevni unos vitamina C: ~367 mg
DAN 5.
Doručak
- Corn flakes, 1 zdjelica
- Voćni tekući jogurt
- Čaša soka od ananasa
- 1 jabuka
Užina
- Voćna salata: sjeckani ananas (50 g), kivi (1 kom), banana (1 kom) i kruška (1 kom), uz dodatak žlice meda i čaše soka od ananasa
Ručak
- Tjestenina s umakom od rajčice i bosiljkom - 100 g tjestenine i umak po želji (napomena: umak pripremati s ekstra djevičanskim maslinovim uljem)
- Salata od rajčice (1 komad), kukuruza (konzerva), radiča (50 g) i malo sira po izboru
- Sok od rajčice (2,5dL)
Međuobrok
- Štrudla od jabuka
- Čaj od šipka zaslađen medom
Večera
- Tuna sendvič - integralno pecivo, tuna (ocijeđena), zelena salata, rajčica, paprike
- Fermentirani mliječni proizvod s probiotičkim bakterijama
- Čaša soka od mrkve (2,5 dL)
Dnevni unos vitamina C: ~ 200 mg