Seksualnost

Spolni odgoj s 5 godina

Objavljeno 20.03.2009.

Za Moj doktor: Lovro Lamot, dr.med.

U Velikoj Britaniji sa spolnim odgojem započeti će se već i kod djece u dobi od 5 godina, ne bi li se snizio postotak adolescentnih trudnoća, objavljeno je na portalu Moj Doktor.
Spolni odgoj s 5 godina
 

Niz škola u Ujedinjenom kraljevstvu na takav se korak odlučilo nakon što je zemlju zaprepastila vijest kako je dječak Alfieu dobi od samo 13. godina postao otac.

Donja granica za seksualni odgoj u Velikoj Britaniji do sada je bila postavljena na 11 godina, no najnoviji događaji potakli su kako vladu tako i mnoge ravnatelje škola na spuštanje dobne granice na samo 5 godina.

Linda Jagger, ravnateljica jedne osnovne škole, izjavila je kako se njezina škola odlučila na promjene potaknuta najnovijom pričom.

'Većina ljudi, kada je čula da je trinaestogodišnjak postao otac, imala je ozbiljnih pritužbi na to kako djeca razumiju spolni odgoj i kako se spolni odgoj uči,' rekla je.

'Dječak Alfie je samo jedan od mnogih slučajeva, te smo se stoga odlučili za ove promjene,' dodala je.
Priča je proteklog mjeseca pokrenula i mnoge političare, a jedan od najglasnijih bio je vođa konzervativaca, David Cameron, koji se zapitao o stanju modernog društva u kojem živimo.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(30)
4.6 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.