Mladi

Žvakaća guma i školski uspjeh u matematici

Objavljeno 24.04.2009.

Reuters

Američki znanstvenici s Baylor College of Medicine u Houstonu tvrde da žvakaće gume mogu kod tinejdžera utjecati na poboljšanje rezultata testova iz matematike.
Žvakaća guma i školski uspjeh u matematici
 

Studija koja je trajala 14 tjedana sugerira kako ispitanici u dobi između 13 i 16 godina koji redovito žvaču gumu za vrijeme satova matematike i pisanja domaćih zadaća imaju bolje rezultate na standardiziranim testovima iz tog predmeta te da na kraju polugodišta imaju znatno bolje zaključne ocjene.

U istraživanju je sudjelovalo 108 učenika, a znanstvenici dobivene rezultate objašnjavaju poboljšanjima sposobnosti zadržavanja koncentracije kod ispitanika kojima su podijeljene žvakaće gume.

Ranije provedena studija je pokazala kako studenti koji rješavaju složene informatičke probleme imaju manju razinu hormona stresa kortizola ako pri tome žvaču gumu.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(27)
4.9 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.