Mladi

Marihuana oštećuje DNK

Objavljeno 16.06.2009.

Yahoo

Novo istraživanje britanskih znanstvenika pokazuje kako sastojak dima marihuane može dovesti do oštećenja DNK i povećati rizik obolijevanja od raka.
Marihuana oštećuje DNK
 

Acetildehid je prisutan i u duhanskom dimu i u dimu kanabisa, a studija provedena na University of Leicester je potvrdila kako može oštetiti DNK te tako, primjerice u plućima dovesti do razvoja karcinoma.

Stručni časopis Chemical Research in Toxicology podsjeća kako je jedna ranije provedena studija pokazala da adolescenti i mlade odrasle osobe koje konzumiraju marihuanu imaju veći rizik za poteškoće u intelektualnom razvoju.

Također, osobe koje puše marihuanu imaju u prosjeku 41% veći rizik da će u kasnijoj fazi života patiti od psihotičnih poremećaja.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(30)
4.8 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.