Ostalo

Povećana tjelesna masa povezana sa simptomima astme

Objavljeno 28.06.2009.

Yahoo

Djeci u dobi od 6 i 7 godina koja imaju preveliku tjelesnu masu prijeti veći rizik za pojavu simptoma astme, upozoravaju nizozemski znanstvenici.
Povećana tjelesna masa povezana sa simptomima astme
 

Journal of Allergy and Clinical Immunology je objavio podatke prikupljene od 3756 djece.

Pokazalo se kako djeca koja su imala preveliku tjelesnu masu od najmlađe dobi imaju 68% veći rizik za poteškoće s disanjem.

Ipak, djeca koja su ranije imala višak kilograma, ali su prije dobi od 7 godina postigla idealnu tjelesnu masu, nisu imala povećane izglede za razvoj simptoma astme.


Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(29)
4.6 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.