Ostalo

Novi pristup liječenju raka

Objavljeno 30.06.2009.

Yahoo

Australski znanstvenici s University of Melbourne su razvili novu terapiju za rak koja se koristi dvama tipovima nanočestica.
Novi pristup liječenju raka
 

Stručni časopis Nature Biotechnology je objavio kako se najprije uz pomoć nanočestice derivirane iz bakterija penetrira stanica tumora i ciljanom deaktivacijom gena slabi njezin obrambeni mehanizam, da bi nakon ovog "trojanskog konja" druga nanočestica poslužila kao ključno sredstvo u djelotvornijoj primjeni kemoterapije i uništenju karcinoma.

Istraživači napominju kako se na ovaj način znatno smanjuju štetni učinci kemoterapije na zdravo tkivo oko tumora.

Zasad je nova terapija uspješno testirana na životinjama, a istraživanja na ljudskim subjektima će započeti za nekoliko mjeseci.

Istraživači očekuju da će novom metodom biti moguće uspješno liječiti cijeli niz oblika raka.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(29)
4.7 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.