Seksualnost

Svakodevni seksualni odnosi za zdravije spermije

Objavljeno 01.07.2009.

BBC

Istraživanje provedeno u Australiji pokazuje kako svakodnevni seksualni odnosi već nakon tjedan dana smanjuju učestalost oštećenja DNK spermija.
Svakodevni seksualni odnosi za zdravije spermije
 

U studiji je sudjelovalo 118 ispitanika koji su imale poteškoća s plodnošću, a nakon tjedan dana je kod 80% njih uočeno prosječno 12%-tno smanjenje prisutnosti oštećenja DNK spermija.

Svakodnevni seksualni odnosi su bili povezani i s povećavanjem pokretljivosti spermija, još jednog ključnog čimbenika za začeće, dodaju znanstvenici.

Po njihovom mišljenju, ovakve rezultate istraživanja je moguće objasniti činjenicom da produženim zadržavanjem spermija u testisima rastu izgledi za akumulaciju oštećenja DNK, te da visoka temperatura utječe na smanjenje njihove pokretljivosti.


Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(28)
4.6 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.