Ostalo

Jednokratno cjepivo za bjesnoću

Objavljeno 08.07.2009.

Reuters

Američki znanstvenici s Thomas Jefferson University u Philadelphiji su razvili sigurno i učinkovito cjepivo za bjesnoću za čiju je uspješnu primjenu potrebna samo jedna doza.
Jednokratno cjepivo za bjesnoću
 

Po riječima istraživača, novo cjepivo bi moglo dovesti do potpune eliminacije bjesnoće kod pasa, bolesti koja .

Bjesnoća dovodi do smrti 55000 ljudi godišnje, a uzrokuje je virus koji napada živčani sustav.

Nakon pojave prvih simptoma bolest je gotovo uvijek smrtonosna, piše znanstveni časopis Proceedings of the National Academy of Sciences.

Novo cjepivo je utemeljeno na oslabljenom obliku virusa bjesnoće, a testiranja na miševima sugeriraju kako bi moglo biti upotrijebljeno i za liječenje zaraženih ljudi.


Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(33)
4.5 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.