Muško zdravlje

Stručnjaci upozoravaju na posljedice recesije

Objavljeno 10.07.2009.

BBC

Znanstvenici s Oxforda upozoravaju kako se zbog recesije može očekivati povećanje broja srčanih udara, suicida i ubojstava.
Stručnjaci upozoravaju na posljedice recesije
 

Njihova predviđanja se temelje na podacima prikupljenima u 26 zemalja EU u posljednjih 30 godina.

Pokazalo se kako je povećanje stope nezaposlenosti za 3% povezano s 2,7% većim brojem srčanih udara kod muškaraca u dobi između 30 i 44 godine, te s 2,4% više suicida i ubojstava među osobama mlađima od 64 godine.

Smrtni slučajevi povezani sa zlouporabom alkohola u tom razdoblju rastu za prosječno 28%, dodaju istraživači.

Istovremeno dolazi do pada smrti povezanih s prometnim nesrećama za 4,2% jer se u vrijeme recesije više ljudi služi javnim prijevozom.


Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(34)
4.6 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.