Muško zdravlje

Pretjerana konzumacija alkohola povezana s rakom prostate

Objavljeno 15.07.2009.

Yahoo

Istraživanje provedeno u SAD pokazuje kako je pretjerana konzumacija alkohola povezana s većim rizikom obolijevanja od iznimno agresivnog tipa raka prostate.
Pretjerana konzumacija alkohola povezana s rakom prostate
 

U studiji u kojoj je sudjelovalo više od 10000 ispitanika je utvrđeno kako je dnevni unos više od 50 grama alkohola (ekvivalent za 4 doze nekog žestokog alkoholnog pića) povezan s dvostruko većim izgledima za razvoj agresivnog raka prostate, objavio je znanstveni časopis Cancer.

Istraživači iz Fred Hutchinson Cancer Research Centera dodaju kako izgledi za preživljavanje ovog tipa raka prostate 10 godina nakon dijagnoze iznose samo 60 do 70%.

Već je poznato da pretjerana konzumacija alkohola povećava rizik obolijevanja od karcinoma glave i vrata, jednjaka i dojke.


Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(26)
4.7 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.