Ostalo

SAD: Kupaonice opasne za djecu

Objavljeno 15.07.2009.

Yahoo

43000 djece se godišnje ozlijedi padom u kupaonici, pokazuju nalazi američkih znanstvenika objavljeni u časopisu Pediatrics.
SAD: Kupaonice opasne za djecu
 

Ranije studije o ozljedama djece zadobivenima u kupaonicama su bile usredotočene na opekline i slučajeve utapanja.

Istraživači napominju kako se dnevno u SAD u padovima u kupaonicama ozlijedi prosječno 120 djece te da ova brojka stagnira već 18 godina, koliko se prikupljaju ovakvi podaci.

Pokazalo se kako se u padovima u 54% slučajeva ozljeđuju djeca mlađa od 4 godine, a 72% ozljeda koje su zahtijevale pomoć liječnika se bilježi zbog padova u kadama.

Najčešće ozljede su posjekotine (60% slučajeva), uglavnom na licu, glavi i vratu.

Oko 3% djece ozlijeđene u ovakvim padovima je moralo biti hospitalizirano.


Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(30)
4.7 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.