Ostalo

"Svinjska gripa" odnijela više od 700 žrtava

Objavljeno 22.07.2009.

BBC

Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije od tzv. svinjske gripe je u protekla 4 mjeseca u svijetu umrlo više od 700 ljudi.
"Svinjska gripa" odnijela više od 700 žrtava
 

Prema posljednjim informacijama objavljenima 6. srpnja broj mrtvih je iznosio 429.

Iz WHO-a upozoravaju kako će virus tipa A(H1N1) izazvati najveću dosad zabilježenu pandemiju nekog oblika gripe.

Po riječima stručnjaka, u ranijim pandemijama gripe je određenom tipu virusa trebalo 6 mjeseci da se proširi u mjeri u kojoj je novom virusu tipa A(H1N1) trebalo manje od 6 tjedana.

U svijetu je laboratorijskim testovima potvrđeno više od 125000 slučajeva nove gripe, no vjeruje se kako je stvaran broj oboljelih daleko veći.

Ipak, u većini slučajeva oboljele osobe imaju blage simptome te se u roku od tjedan dana oporave i bez korištenja lijekova.


Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(32)
4.5 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.