Mladi

Studija o konzumaciji alkohola kod tinejdžera

Objavljeno 27.07.2009.

Reuters

Tinejdžeri koji pretjerano konzumiraju alkohol imaju veće izglede za poteškoće u ponašanju te simptome depresije i anksioznosti, upozoravaju norveški znanstvenici.
Studija o konzumaciji alkohola kod tinejdžera
 

U studiji u kojoj je sudjelovalo gotovo 9000 tinejdžera je utvrđeno kako su ispitanici koji su se napili više od 10 puta u životu imali gotovo dvostruko veći rizik za poteškoće s pozoronošću i ponašanjem u školi, ali i depresiju i anksioznost.

Stručni časopis Child and Adolescent Psychiatry and Mental Health je objavio kako je ovaj rizik bio izraženiji kod djevojčica koje su pretjerano konzumirale alkohol.

80% ispitanika u dobi između 13 i 19 godina je probalo alkoholna pića, a 57% ih se napilo najmanje jednom.


Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(30)
4.8 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.