Muško zdravlje

Trajan utjecaj razvoda na zdravlje

Objavljeno 29.07.2009.

BBC

Razvod ima dugotrajan negativan utjecaj na zdravlje kojeg u potpunosti ne može poništiti niti novi brak, pokazalo je istraživanje provedeno na University of Chicago.
Trajan utjecaj razvoda na zdravlje
 

Journal of Health and Social Behaviour je objavio kako od 8652 ispitanika u dobi između 51 i 61 godine oni razvedeni imaju 20% više kroničnih bolesti poput karcinoma.

Osobe koje su se razvele te zatim ponovno stupile u brak imaju 12% više kroničnih bolesti od svojih vršnjaka koji nikad nisu bili u braku.

Jednaka učestalost kroničnih bolesti je zabilježena kod osoba koje nikad nisu stupile u brak i kod onih koje su ostale u svom prvom braku.

Znanstvenici dodaju kako je njihovo istraživanje pokazalo i da ispitanici koji stupe u drugi brak imaju jednake izglede za depresiju kao i osobe njihove dobi koje se nisu razvele, te manji rizik za depresiju nego osobe koje nisu nikad bile u braku.

Po riječima istraživača, dobivene rezultate je moguće objasniti utjecajem pada prihoda i većom izloženošću stresu nakon razvoda.

Uz to, poznato je kako brak ima pozitivan utjecaj na zdravlje jer je povezan s usvajanjem zdravijih životnih navika.


Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(28)
4.7 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.