Ostalo

Učinak povećanja ograničenja brzine

Objavljeno 04.08.2009.

Reuters

Povećanje dopuštene brzine u cestovnom prometu u SAD je povezano s dodatnih 12500 smtnih slučajeva prouzročenih prometnim nesrećama između 1995. i 2005. godine, kažu znanstvenici s University of Illinois.
Učinak povećanja ograničenja brzine
 

Njihovi podaci su prikupljeni u 48 saveznih država nakon što je dopuštena brzina na nekim brzim cestama povećana s 55 na 65 milja na sat (s 90 na 106 kilometara na sat).

Pokazalo se kako je ova promjena izravno povezana s ukupno 3,2% većim brojem smrti u prometu, a na samim brzim cestama s čak 9,1% većim brojem smrti zbog prometnih nesreća, objavio je American Journal of Public Health.

Istraživači napominju kako su neke savezne države odlučile zadržati stara ograničenja brzine, te je u njima zabilježeno smanjenje broja smrti u prometu.

Prema njihovim procjenama, sveukupno je povećanje dozvoljene brzine dovelo do 36500 dodatnih ozljeda u prometnim nesrećama u promatranom razdoblju.


Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(29)
4.8 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.