Muško zdravlje

PTSP povećava rizik za bolesti srca

Objavljeno 06.08.2009.

Reuters

Veterani ratova u Iraku i Afganistanu kojima je dijagnosticiran PTSP imaju veći rizik obolijevanja od bolesti srca, objavio je Journal of the American Medical Association.
PTSP povećava rizik za bolesti srca
 

Istraživači iz Veterans Affairs Medical Centera u San Franciscu dodaju kako je PTSP povezan i s dvostruko većim izgledima za pušenje, poznatim faktorom rizika za kardiovaskularne bolesti.

U njihovoj studiji je sudjelovalo više od 300000 američkih vojnika koji su bili liječeni između 2001. i 2008. godine.

88% ispitanika su bili muškarci, a prosječna dob je iznosila 31 godinu.

PTSP je bio prisutan kod gotovo četvrtine sudionika istraživanja, a polovica ispitanika s PTSP-om je patila od depresije, četvrtina ih je bila pogođena anksioznošću, a 20% je pretjerano konzumiralo alkohol.


Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(31)
4.7 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.