Ostalo

Bolje razumijevanje preživljavanje tumora

Objavljeno 24.08.2009.

Yahoo

Američki znanstvenici s University of Utah su prikupili nove informacije o tome kako se tumori "hrane" glukozom.
Bolje razumijevanje preživljavanje tumora
 

Od 1923. godine je poznato da stanice tumora koriste znatno više glukoze nego normalne stanice, pa se očekuje da će otežavanje ovog procesa omogućiti kontrolu rasta tumora.

Novi nalazi sugeriraju da je ograničavanje djelovanja aminokiseline glutamina povezano sa smanjenjem sposobnosti stanica tumora da koriste glukozu, što za posljedicu ima zaustavljanje rasta tih stanica.

Stručni časopis Proceedings of the National Academy of Sciences je objavio kako će u sljedećoj fazi na životinjskim modelima biti utvrđeno na koji način protein po imenu MondoA i gen TXNIP kontroliraju potrošnju glukoze u stanicama.


Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(27)
4.6 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.