Ostalo

Povezanost zaduženosti i pretilosti

Objavljeno 30.08.2009.

Yahoo

Istraživanje provedeno u Njemačkoj sugerira kako pretjerano zadužene osobe češće imaju višak kilograma, objavio je stručni časopis BMC Public Health.
Povezanost zaduženosti i pretilosti
 

Znanstvenici sa sveučilišta u Mainzu su utvrdili kako osobe koje ne mogu otplatiti svoje dugove u razumnom roku imaju oko 2,5 veće izglede da će biti pretile.

Prema procjenama, prezaduženo je 3 milijuna (7,6%) kućanstava u Njemačkoj.

Istraživači pišu kako je riječ o još jednoj potvrdi povezanosti socioekonomskog statusa i zdravlja.

U studiji je sudjelovalo više od 9300 ispitanika.

Pretjerano zadužene osobe su bile najčešće mlađe životne dobi i slabijeg obrazovanja, a imale su i veći rizik za depresiju.


Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(28)
4.7 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.