Mladi

Studija o depresiji kod tinejdžera

Objavljeno 02.09.2009.

BBC

Tinejdžerima koji imaju blagu depresiju prijeti veći rizik za poteškoće s mentalnim zdravljem u kasnijoj fazi života, objavili su američki znanstvenici s Columbia University.
Studija o depresiji kod tinejdžera
 

Podaci prikupljeni od 750 ispitanika sugeriraju kako je već i blaga depresija u adolescenciji povezana s 2,5 puta većim izgledima za anksioznost, agorafobiju i opsesivno kompulzivni poremećaj, trostruko većim rizikom za anoreksiju i bulimiju te četverostruko većim rizikom za tešku depresiju u dobi između 20 i 40 godina.

British Journal of Psychiatry piše kako su potrebna daljnja istraživanja kako bi se utvrdila točna priroda ove veze.

Blagom depresijom su istraživači smatrali dvotjedne epizode koje su uključivale potištenost, gubitak interesa za aktivnosti, te poteškoće sa snom i koncentracijom.


Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(29)
4.7 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.