Ostalo

Studija o primjeni azitromicina u Africi

Objavljeno 03.09.2009.

Yahoo

Azitromicin, koji se u Africi često koristi za liječenje trahoma, istovremeno kod djece koja su ga dobila prepolovljuje stopu smrtnosti od bolesti kao što su upala pluća, malarija i dijareja.
Studija o primjeni azitromicina u Africi
 

Journal of the American Medical Association donosi podatke prikupljene u Etiopiji na uzorku od 13000 djece tretirane azitromicinom i 5100 djece koja još nisu dobila ovaj antibiotik.

Istraživači napominju kako je drastično smanjenje stope smrtnosti od niza bolesti zabilježeno već nakon jednog kruga terapije azitromicinom.

Američki stručnjaci iz Carter Centera dodaju kako je riječ o zemlji u kojoj 40% djece mlađe od 10 godina ima znakove aktivnog trahoma.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) je postavila 2020. godinu kao rok za potpunu eliminaciju trahoma, no ova je bolest još uvijek prisutna u 48 zemalja.


Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(28)
4.7 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.