Muško zdravlje

Bolji uvid u razvoj raka prostate

Objavljeno 11.09.2009.

BBC

Znanstvenici s Columbia University u New Yorku su identificirali novi tip matičnih stanica koji je povezan s razvojem nekih slučajeva raka prostate.
Bolji uvid u razvoj raka prostate
 

Ove stanice su smještene u unutarnjoj šupljini prostate, a mogu proizvoditi svoje kopije i druge tipove stanica.

Testiranja na miševima su pokazala kako u kombinaciji s nekim mutacijama gena ove stanice mogu brzo formirati tumore, piše časopis Nature.

Neka ranija istraživanja su već ukazala na važnu ulogu matičnih stanica u razvoju drugih oblika raka, primjerice leukemije.


Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(27)
4.6 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.